Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Agneta Sjödins känslokollaps efter olyckan – tvingades bryta inspelningen

Det här är ”Fångarna på fortet”.
Foto: TV4
Foto: TV4
Foto: TV4
Foto: TV4

Med siktet på att vinna en nyckel bryter Jon Henrik Fjällgren foten i ”Fångarna på fortet”.

Den dramatiska händelsen tog hårt på Agneta Sjödin som föll i gråt bakom kulisserna och tvingades avbryta inspelningen.

– Det gjorde ont i hjärtat och då kunde jag inte hålla tårarna tillbaka – Jon Henrik är en så fin människa, säger Agneta Sjödin

I fredagens program av ”Fångarna på fortet” syns Jon Henrik Fjällgren bryta foten under sin insats i en av tävlingens celler. Tittarna får följa med från att skadan sker till att han hissas ner på en bår till en båt och lämnar fortet. Sedan fortsätter tävlingen för de andra deltagarna, något som egentligen inte gick lika smidigt som det ser ut i avsnittet. Programledare Agneta Sjödin tog nämligen händelsen allvarligt och brast ut i tårar bakom kulisserna. Därför behövde hon tid innan inspelningarna av programmet kunde fortsätta.

”När Jon Henrik bröt foten avbröt vi inspelningarna tills han var evakuerad från fortet, så att han i lugn och ro fick den vård som behövdes. När vi sen skulle starta inspelningarna igen behövde Agneta ytterligare en paus för att hantera det som hänt då det var extra känslosamt för henne då hon nyligen varit med om en liknande olycka.”, skriver Jonathan Nordin, exekutiv producent i ett mejl.

”Det gjorde ont i hjärtat”

Agneta Sjödin menar att hon visste vad Jon Henrik Fjällgren hade framför sig och att det därför var tufft för henne att se honom i smärta.

– Mitt när allt är så glatt och härligt så plötsligt skadar han sig och får sådan smärta. Det gjorde ont i hjärtat och då kunde jag inte hålla tårarna tillbaka- Jon Henrik är en så fin människa, säger Agneta Sjödin och fortsätter:

– Jag vet vad det innebär att bryta något och rehabilitera. Det kändes så sorgligt att han skulle behöva råka ut för det.

Avbröt användandet av cellen

I cellen som orsakade skadan går tävlingen ut på att deltagaren ska ta sig fram på ett rullband och sätta tre bollar i nätet som står framför rullbandet. Under denna gren skadade sig även Joakim Lundell i tidigare i säsongen, något som fick TV4 att reagera.

”Säkerheten är prioritet under alla utmaningar på Fortet och för denna fysiskt krävande utmaning så hade deltagarna extra kroppsskydd. Tyvärr var olyckan framme och direkt efter detta så beslutade vårt säkerhetsteam att avbryta användningen av cellen. I vinter arbetar den franska produktionen med att se över cellens konstruktion och vilka förändringar som behöver göras för att säkerheten ska vara så bra som möjligt.”, skriver Jonathan Nordin.

Se paret Lundell frågas ut  i Q&A:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.