Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Agneta Sjödins hjärtekross – tröstades av Ola Rapace

När Agneta Sjödin gick i genom en tuff period i sitt liv fick hon ändå tröst av Ola Rapace.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Att få sitt hjärta krossat är inte lätt för någon – extra utmanande för den som lever sitt liv i rampljuset.

Det fick Agneta Sjödin uppleva för drygt tio år sedan när hon satt i tårar och plötsligt fick tröst från oväntat håll – av Ola Rapace.

– Och så har vi världens finaste samtal och det förändrade ju allt för mig med vem du är, säger Sjödin i sin podcast ”Så in i själen”.

Agneta Sjödin, 53, och Ola Rapace, 49, kände inte varandra. De hade bara träffats vid något enstaka tillfälle och hälsat men inte mer än så.

När Agneta Sjödin gick i genom en tuff period i sitt liv fick hon ändå tröst av just Ola Rapace. En händelse som kom att förändrade Agnetas syn på Ola.

I sin podcast ”Så in i själen” berättar Agneta om händelsen som inträffade för omkring tio år sedan. Den populära programledaren gick då i genom en hjärtesorg. 

– Jag var jäkligt ledsen, jag hade råkat ut för en sak som verkligen slog undan benen på mig. Det var lite chockartat också för jag hade inte sett det komma, så jag var skitledsen, säger hon i podcasten. 

Agneta Sjödin berättar vidare att hon precis hade varit på ett möte men blev sittandes kvar i bilen utanför. Hon satt och grät när Ola Rapace plötsligt fick syn på henne. Han såg att Agneta grät och hoppade in i bilen – trots att de inte kände varandra. 

– Och så har vi världens finaste samtal och det förändrade ju allt för mig med vem du är, säger Sjödin i podden. 

”Mitt hjärta var krossat”

I höstas släppte Ola Rapace en avslöjande självbiografi: ”Romeo – min flykt i fem akter”. 

Agneta Sjödin menar att boken visar den sidan av Ola Rapace som hon själv fick uppleva när hon blev tröstad i bilen, den snälla och omtänksamma killen. Skådespelaren som annars är känd för sin utåt sett mer hårda karaktär. 

Programledaren säger att hon är glad att även Ola Rapace fortfarande minns samtalet.

– Jag kommer aldrig glömma. Det var sorgligt och vackert, och märkligt. Det var ett jättemärkligt möte, säger Ola Rapace i podcasten. 

Att få hjärtat krossat i rampljuset menar Ola Rapace att det kan vara väldigt ensamt och det är något man bara kan förstå om man själv har upplevt det. 

– Tack för att du tröstade mig då, när mitt hjärta var krossat, säger Agneta Sjödin

Carina Bergs oro under graviditeten: ”Nål i magen”

Carina Bergs oro under graviditeten: "Nål i magen"

LÄS MER: Här hittar du mer innehåll från Expressen Premium
Karriär & Pengar
Träning & Hälsa
Kost & Kropp
Reportage & Granskning
Brott i Sverige
Sex & Relationer

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.