Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Agneta Sjödins beslut med kärleken – har brutit

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Agneta Sjödin och Martin Lamprecht har valt att ta en paus i sitt förhållande.

Nu berättar tv-profilen om kärleksbeslutet.

”Det blev för svårt att hålla ihop ett distansförhållande, men vi är vänner”, skriver Agneta Sjödin i ett sms.

Det var i slutet av 2017 som tv-profilen Agneta Sjödin, 51, och Martin Lamprecht, 55, blev tillsammans, efter att ha träffats genom en gemensam vän.

– Vi träffades i början på november, det är väl tio månader. Vi träffades på en kompis 50-årsfest. Men vi känner varandra sedan förut, men vi hade inte setts på ett tag. Men det var en väldigt bra tajmning för oss båda, där vi befann oss i livet och det kom som en överraskning för oss båda, har hon i ”Succépodden” som görs av TV3-profilen Frida Boisen.

Men nu har paret valt att avsluta sitt förhållande, vilket Nöjesbladet var först med att rapportera.

I ett sms till Expressen bekräftar Agneta Sjödin att paret inte är tillsammans längre, men säger samtidigt att de två förblir vänner.

”Det stämmer att vi har avslutat. Det blev för svårt att hålla ihop ett distansförhållande, men vi är vänner”, skriver Agneta Sjödin i ett sms till Expressen.

Distansen blev för svår

Martin Lamprecht ger samma förklaring till att paret har avslutat förhållandet. Att han har sin dotter i Göteborg har försvårat möjligheterna att ses, och Agneta Sjödins långa båtäventyr med Kanal 5 i början av året gjorde att de inte sågs på länge.

– Det är svårt med logistiken eftersom jag har min dotter i Göteborg så det har inte varit någon idealsituation. Sedan har Agneta varit ute och seglat i tre-fyra veckor och flyttat och sålt sin gamla lägenhet så det har blivit en naturlig paus efter jul, säger han till Aftonbladet.

Paret pendlade länge fram och tillbaka mellan Stockholm och Göteborg. Martin har sonen Filip Lamprecht, 21, med Kristin Kaspersen, 49, och dottern Wilda, 11, med före detta friidrottsstjärnan Erica Johansson, 45.

– Han är delvis i Göteborg, men bor mycket i Stockholm och då bor vi tillsammans. Vi hittar bra lösningar hela tiden, för att vi vill det, berättade Agneta Sjödin i ”Succépodden” i oktober.

Lamprecht menar dock att paret kanske kan hitta tillbaka till varandra, och han utesluter inte att de blir tillsammans igen i framtiden.

– Man kan säga att det är över för tillfället, men man vet inte vad som händer om en månad. Men just nu får vi helt enkelt ha en annan typ av relation.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.