Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Agneta Sjödins beslut – för att skydda kärleken

Det här är Agneta Sjödin.
Agneta Sjödin genomför träningsformatet ”16 weeks of hell” – och får beröm av grundaren Tony Andersson.
Foto: LINUS HALLSENIUS / LINUS HALLSENIUS, Dplay pressbild
Agneta Sjödin slog igenom som programledare i ”Tur i kärlek” på TV4 tillsammans med Adam Alsing.
Foto: ULF BERGLUND / TV4
Agneta Sjödin och dottern Maja Strömstedt har en mycket nära mor och dotter-relation.
Foto: Instagram
Agneta Sjödin.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Agneta Sjödin, 52, har fullt fokus på det stenhårda träningsformatet ”16 weeks of hell”, och har under våren minimerat kontakten med andra människor.

De nära och kära programledaren har i sitt liv vårdar hon med stor försiktighet – och det är anledningen att hon vill skydda sin nya kärleksrelation.

– Det handlar om respekt, säger Agneta Sjödin.

I 12 veckor har Agneta Sjödin pressat sig själv till det yttersta för att få superkroppen – hon genomlider det strikta kostschemat och krävande träningsfenomenet ”16 Weeks of Hell”, som snart ska visas i ”Den stora hälsoresan” på Dplay.

Första veckan fick Agneta Sjödin höra att det bara var att ”glömma ett socialt liv”, att genomföra träningskonceptet och filma har varit ett heltidsjobb och stundtals tufft.

– Det har gått upp och ner, det är klart att det är en utmaning. Nu närmar vi oss slutet och går in i en deff-period, det känner jag av. Jag äter en kost som gör att man blir lite trött i huvudet emellanåt. Nu är det en väldigt strikt ketos-diet utan kolhydrater, det är bara protein, nyttiga fetter och grönsaker, säger hon.

Är det värt de stora uppoffringarna?

– Ja, det är häftigt att se hur mycket muskler jag kan bygga efter 50. För mig var det viktigt att inte bli för smal, utan se hur stark jag kan bli, säger Sjödin och fortsätter:

– De första veckorna var det jobbigt, jag var bjuden på någon middag och undrade hur jag skulle göra och det var krångligt. Sen kom hela coronakrisen – då var det snarare ganska skönt att ha något annat att tänka på. Det har underlättat hela den här utmaningen.

Coachens ord om Agneta – 12 veckor in i programmet:

Agneta är på väg att göra en mycket imponerande fysisk resa med, den muskulära utvecklingen så här långt är i det närmsta total. Med stor nyfikenhet och lyhördhet har Agneta varit mycket lätt att coacha.


– Tony Andersson, grundare av ”16 weeks of hell”.

Oron för nära och kära: ”Har gråtit”

Medan några av de andra deltagarna i programmet har sökt stöd hos varandra och tränat ihop, så har Agneta Sjödin hållit sig mer för sig själv.

– Jag har folk i min närhet som tillhör riskgrupp, så jag träffar så få människor som möjligt. Jag försöker minimera möten med människor om jag inte behöver, det känns lugnare för mig, säger hon.

Den numera vuxna dottern Maja, 22, bor inte längre hemma – men är fortfarande den mest betydelsefulla människan i programledarens liv, och en av de få som hon träffar.

– Vi har setts, hon har varit här och bakat. Så länge vi båda är friska kan vi träffas, men vi håller ändå avståndet lite och tänker oss för. Vi har alltid haft en bra relation och kommer alltid att ha det, säger Agneta Sjödin.

Tydliga rutiner att hålla sig till har varit en trygghet under en orolig vår. Inte minst skakades Agneta Sjödin om av beskedet att Adam Alsing gått bort till följd av covid-19, en vän och tv-kollega sedan 30 år. 

– Precis som andra har jag varit otroligt påverkad av coronakrisen och känt mig ledsen. Jag har gråtit för världen och människor som drabbas hårt. Jag är tacksam att jag har träningen och kosten, annars hade jag dippat mycket, mycket mer och känt mig ännu mer låg, säger hon.

Programledaren är övertygad om att det är viktigare än någonsin att vi tar hand om oss och visar självkärlek.

– Jag är ute och rör på mig och njuter av naturen, vilar och mediterar. Något man kan passa på att göra är att läsa böcker, att utnyttja tiden till att lära sig saker och utvecklas, säger hon.

Agnetas tips för att må bra i vår – så här gör hon

– Gå ut i naturen och ta djupa andetag, lyssna på fågelsång, titta på växterna och grönskan.

– Pausa nyhetsintaget en stund – gör något annat.

– Promenera, gör yinyoga och meditera.

– Passa på att läsa böcker och utvecklas.

– Få ordentligt med sömn – jag lägger mig kl 22.

– Våga vara hoppfull!

Skyddar kärleken

Tidigare i år bekräftade Agneta Sjödin att hon är i en ny relation med Claes Bahri, 58. Han arbetar inom finansbranschen och har dottern Hannah Bahri, 19, tillsammans med Dominika Peczynski, 49.

På Instagram visade Agneta Sjödin nyligen upp ett fång med rosor som hon har fått, en följare skriver i kommentarsfältet: ”Håll hårt i honom” och hon svarar: ”Det ska jag göra”.

Men Claes Bahri syns annars inte i programledarens sociala medier – och det är så Agneta Sjödin vill ha det. Det handlar inte så mycket om henne själv utan hänsyn till andra, berättar hon.

– Det handlar ju om att värna om en partners privatliv, om respekt. Och så känns det som jag har pratat så mycket om känslor och privatliv så jag behöver inte göra det hela tiden, säger hon.

I början av mars kom Agneta Sjödin och Claes Bahri tillsammans till den officiella invigningen av Östermalmshallen.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

”Dålig tajming”

Som frilansare är Agneta Sjödin van vid att inte ha en arbetsplats att gå till varje dag och att lägga upp sin egen tid.

– Jag har ändå suttit hemma och skrivit tio böcker totalt sett. Nu hade jag bestämt mig för att ha skrivpaus och vara lite mer social – jag kunde inte haft en sämre tajming, säger hon. 

I maj sänder TV4 ”Fångarna på fortet” med avsnitt som spelades in förra året. Tanken var att nya program skulle spelas in innan sommaren, men det är skjutet till hösten.

– Antingen har jag massor med jobb i år – eller inget alls. I värsta fall får jag snåla lite, så klarar jag mig. Jag tänker att allt ordnar sig på ett eller annat sätt. Man måste våga vara hoppfull, säger Agneta Sjödin.


Agneta Sjödin

ÅLDER: 52.

BOR: Lägenhet i Nacka strand.

FAMILJ: Dottern Maja, 22. Partnern Claes Bahri, 58.

GÖR: Programledare och författare.

AKTUELL: Deltagare i ”Den stora hälsoresan – från soffpropp till superkropp”, premiär på Dplay 6 maj. De andra som medverkar är Anders Öfvergård, Måns Möller, Özz Nujen, Martina Haag och Martin Melin.

Programledare för ”Fångarna på fortet”, premiär 16 maj – TV4:s långkörare firar 30 år i tv-rutan i år.

Börja 2021 med film och TV som får dig att må bra. TV-formatet Spoiler Alert blickar framåt och fokuserar i det här avsnittet på romantik och feel good.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.