Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Agneta Sjödins livsbeslut – efter dotterns påverkan

Maja Strömstedt
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Agneta Sjödin
Foto: OLLE SPORRONG

Programledaren Agneta Sjödin har gjort en stor livsstilsförändring. 

Numer äter hon bara vegansk- och vegetarisk mat. 

– Man kan inte kräva att alla ska sluta äta kött, men många kan säkert dra ner, säger hon till Expressen. 

Dottern Maja Strömstedt fick Agneta Sjödin att tänka om och prova att enbart äta veganskt under några månader. 

Men efter att ha varit på en meditationsresa i Indien, som hon nyss kommit hem ifrån, insåg hon att det var svårt att endast förhålla sig till den veganska kosten. 

– Där var nästan allting vegetariskt. Nånstans kände jag att det gick bra att förhålla sig till en vegansk- och vegetarisk kost, säger hon till Expressen. 

Agneta Sjödin beskriver det som ett mellanting och att beslutet grundar sig i den brutala djurhållning som finns i världen. 

– Man kan inte kräva att alla ska sluta äta kött, men många kan säkert dra ner. Det är ju också en miljöinsats som man gör, om man bara drar ner lite. 

Sågar köttindustrin

Sjödin tycker också att hon är i en situation där hon måste tänka till lite extra. 

– Jag flyger en del i jobbet och känner mig tvungen att göra vad jag kan, för det är svårt att sluta flyga i mitt jobb. Tack och lov forskar man på att utveckla teknologin, men jag vet också hur mycket koldioxid som spys ut på grund av nötköttindustrin. Att kunna balansera upp den här biten känns bra, man får väl göra det man kan. 

Även om hon just nu avstår från kött i alla former så kan hon tänka sig att rucka lite på det till förmån för fisk, skaldjur och ägg. Men allt beror på om ett projekt, som Sjödin kallar för ”hemligt”, blir av. 

– Går jag in i det här projektet blir jag tvungen att plocka in fisk, skaldjur och ägg. Det var de väldigt noga med – och det kan jag. Men jag vet inte ens om det projektet blir av. 

Vill hålla kärlekslivet privat

För drygt ett år sedan gjorde Agneta Sjödin och Martin Lamprecht slut. De träffades via gemensamma vänner i slutet av 2017. I ett sms till Expressen skrev hon: 

”Det stämmer att vi har avslutat. Det blev för svårt att hålla ihop ett distansförhållande, men vi är vänner”. 

Agneta Sjödin säger att hon vill hålla sitt kärleksliv privat och varken bekräftar eller dementerar om hon har en ny kärlek i sitt liv. 

– Jag vill helst inte prata så mycket. 

Agneta Sjödins tårar över dotterns ord

"Jag kände att jag längtade efter Maja".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.