Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Agneta Sjödin: Märker att folk är avundsjuka

– Avundsjuka finns överallt i vårt samhälle, det märker jag så fort det går bra, säger Agneta Sjödin.Foto: /IBL / /IBL
Agneta SjödinFoto: OLLE SPORRONG
Agneta SjödinFoto: OLLE SPORRONG

Agneta Sjödin stöter på avundsjuka så fort det går bra, säger hon i ”Kändispodden”. 

– Man hamnar lite utanför, man plockas inte in och det är olika sådana där grupperingar. 

Men programledaren har lärt sig att skaka av det – och säger nu att hon är trygg i sig själv. 

Tv-personligheten Agneta Sjödin, 51, har nyligen släppt sin sjätte roman ”Drömdagboken”. I ”Kändispodden” berättar hon om att hon i början av sin karriär som författare inte blev tagen på allvar på grund av hennes yrke som programledare. 

I dag har det gått över – men samtidigt finns avundsjuka överallt, säger hon i podden. Hon säger att hon tydligt märker av avundsjuka så fort det går bra.  

– Man hamnar lite utanför, man plockas inte in och det är olika sådana där grupperingar. 

Hon säger till intervjuaren Benjamin Andrée att hon försöker skaka av sig det och att hon nu är stark i sig själv. Agneta Sjödin säger också att hon framför allt försöker ha fokus på det som är viktigt för henne själv och att man då kan släppa allt runtomkring. 

– Det är svårt, men man mår ju bättre inombords då. Man får träna upp det. För livet är för kort och man får eftersträva att må så bra som möjligt inombords och älska sig själv så kopiöst mycket det bara går. 

 

 

Lätt att vara känd i Sverige 

Hon får också frågor om det finns något gott med kändisskap, och svarar att det kan vara lättare att få bord på restauranger – men att kändisskapet inte är något man behöver utnyttja. Hon blir alltid trevligt bemött i Sverige, men kan märka en skillnad när hon åker utomlands. 

– Det är lite svårare att få bord på krogen då och någon kan snäsa åt en i en biljettkassa eller så i ett annat land. Då studsar jag till och tänker, va, vad har jag gjort dig? Jag fattar ingenting, för jag är ju så van, jag går runt i det här svenska lull-lullet och blir trevligt bemött. 

Agneta Sjödin berättade tidigare i sommar att hon efter 27 år på TV4 inte längre har något kontrakt på kanalen efter att hon tackat nej till ett uppdrag. I stället frilansar hon nu, men ska göra  ”Nyårskarameller med Agneta” som vanligt. 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.