Agneta Sjödin lämnar TV4 – efter 27 år

Agneta Sjödin lämnar TV4
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Agneta Sjödin lämnar TV4 - där hon bland annat programlett "Fångarna på fortet” tillsammans med Gunde Svan
Foto: Tv4

Agneta Sjödin har valt att lämna TV4 efter 27 år på kanalen, berättar hon i Fredrik Ralstrands podcast "TV-fabriken". 

Efter att ha tackat nej till ett uppdrag kunde kanalen inte förnya hennes kontrakt.

– Jag har varit extremt trogen TV4 och så plötsligt är man inte där längre på samma sätt. Det är som att det inte är mitt hem längre, säger Agneta Sjödin i podcasten.

I 27 år var Agneta Sjödin en av TV4:s absolut mest populära profiler och programledare. Med program som "Fångarna på fortet", "Småstjärnorna" och "Let's dance" var hon en självklar del av fredagsmyset.

Men efter att ha fått ett uppdrag från kanalen som programledaren inte kände att hon kunde ställa upp på, så fick hon inget förnyat avtal med TV4.

– Jag tackade nej  till ett uppdrag, och då ledde det till att det inte fanns något annat att knyta upp ett avtal runt med fyran. Det var också det som ledde till att det där avtalet som jag haft med dem i många år upplöstes. Jag kände att "jag kan inte göra det härprogrammet", det känns helt fel, säger Agneta Sjödin i podcasten "TV-fabriken".

Agneta Sjödin: "Inget medvetet val"

Hon konstaterar att varken hon eller TV4 egentligen ville avsluta samarbetet, men att det inte gick att få ihop på något annat sätt.

– Det var inget medvetet val varken från TV4 eller mig. De sa att de respekterar att jag inte kan göra det här, men då har vi inget att knyta upp ett avtal runt. Jag kände så starkt att det där inte var bra för mig eller mitt varumärke.

Agneta Sjödin
Foto: ROJA STUDIOS / STELLA PICTURES

Programledaren, som under åren på TV4 bland annat erbjudits jobbet som programledare för SVT:s "Dansbandskampen" och tackat nej, hade svårt att bestämma sig för om hon skulle lämna TV4.

Agneta Sjödin: "Det bara blev så"

– I efterhand är jag superglad att jag gjorde det, det har löst sig ändå ekonomiskt, och det har dykt upp andra saker, säger hon.

Agneta Sjödin slår fast att hon under en lång tid har varit trogen kanalen, men att det inte känns som det brukade.

– Det bara blev så. Jag har varit extremt trogen TV4 och så plötsligt är man inte där längre på samma sätt. Det är som att det inte är mitt hem längre. Det är en konstig känsla.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.