Foto: Cornelia NordströmFoto: Cornelia Nordström
 Foto: Cornelia Nordström
Foto: Cornelia NordströmFoto: Cornelia Nordström
 Foto: Cornelia Nordström

Agneta Sjödin i nytt dokumentärprojekt

Publicerad

Agneta Sjödin byter inriktning – på andra sidan jorden.

I det internationella dokumentärprojektet "The Explorers" kommer författaren och programledaren att stifta bekantskap med olika naturfolk.

"Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är nervös", skriver hon på Instagram.

Programledaren och författaren Agneta Sjödin ska i väg på äventyr. Det är som en del i det internationella dokumentärprojektet "The Explorers"

"På väg till andra sidan jorden för mitt livs äventyr. Jag ska filma i två veckor på Nya Guinea i Indonesien.", skriver hon på Instagram.

Projektet går enligt Agneta Sjödin ut på att dokumentera djur, natur och naturfolk. Agneta Sjödins roll består i att möta naturfolk.

"Jag ska möta stammar som Dani, Asmat och Korowaifolket (Ni som är nyfikna kan googla) Det här är en plats på jorden som väldigt få besöker."

"Långt utanför min bekvämlighetszon"

På Instagrambilden är hon "incheckad" på Arlanda. Agneta Sjödin är nervös inför resan till Papua Nya Guinea.

"Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är nervös. Det känns sjukt långt utanför min bekvämlighetszon. Jag kommer med stor sannolikhet ha dålig uppkoppling och mottagning på de platser jag besöker. Ska bland annat tillbringa tre nätter hos Korowaifolket som bor i trädhus byggda mellan 10-45 meter upp i träden."

LÄS MER: Agneta Sjödin – tvingas till operation

Hon fortsätter:

"Hör jag inte ifrån mig på ett par veckor så vet ni varför. Men jag har en lång resa framför mig och kanske dyker det upp ett litet hej från någon flygplats utmed vägen innan djungeln. Och självklart hör jag av mig om jag plötsligt blir uppkopplad".

LÄS MER: Agneta Sjödin – om svåra ensamheten

 

På väg till andra sidan jorden för mitt livs äventyr. Jag ska filma i två veckor på Nya Guinea i Indonesien. Ett internationellt dokumentärfilmsprojekt "The Explorers" En expedition för att dokumentera - djur, natur och naturfolk i världen. Min del är naturfolken. Jag ska möta stammar som Dani, Asmat och Korowaifolket (Ni som är nyfikna kan googla) Det här är en plats på jorden som väldigt få besöker. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är nervös. Det känns sjukt långt utanför min bekvämlighetszon. Jag kommer med stor sannolikhet ha dålig uppkoppling och mottagning på de platser jag besöker. Ska bl.a. tillbringa tre nätter hos Korowaifolket som bor i trädhus byggda mellan 10-45 meter upp i träden Så om ni inte hör ifrån mig på ett par veckor så vet ni varför. Men jag har en lång resa framför mig och kanske dyker det upp ett litet hej från någon flygplats utmed vägen innan djungeln. Och självklart hör jag av mig om jag plötsligt blir uppkopplad Annars, massor med kramar! Ta hand om er och varandra! www.theexplorers.com #resa #äventyr #theexplorers #indonesien #nyaguinea #westpapua #andrasidanjorden #dokumentärfilm #expidition #djur #natur #naturfolk #tahandomdig #tahandomvarandra #kärlek #kram

Ett inlägg delat av Agneta Sjödin (@agnetasjodin) Mar 12, 2017 kl. 10:22 PDT

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag