Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Agneta Sjödin avslöjar orgierna – på fortet

Agneta Sjödin kastar ljus över de vilda festerna på fortet.
Foto: Olle Sporrong
Fort Boyard.
Foto: Sven Lindwall

Agneta Sjödin har lett TV4:s succéprogram "Fångarna på fortet" under många år – år som har kantats av skandaler, sexrykten mellan de olika deltagarna och skador på plats.

Nu berättar programledaren själv om festerna, ryktena och den vilda tiden på 1990-talet.

– Det var vildare på nittiotalet när jag jobbade med det då, säger hon i podcasten ”Tankar med”.

TV4:s populära underhållningsprogram "Fångarna på fortet" har fängslat tv-publiken genom åren – samtidigt har succén kantats av både skandaler och rykten.

Nu berättar programledaren Agneta Sjödin, 49, i Daniel Redgerts podd "Tankar med" om vad som har hänt bakom kulisserna.

– Det är ju väldigt mycket orgier på fortet, i varenda cell, säger hon bland annat om de sexrykten som florerat kring programmet.

Hon skrattar och fortsätter berätta att det har blivit lugnare med åren:

– Jag kan tyvärr inte säga något. Men det känns som att det var lite vildare på nittiotalet när jag jobbade med det då, då hörde jag mer rykten. Nu hör jag inte så mycket sånt, säger hon i podcasten.

"Några som mådde väldigt dåligt"

Deltagaren Patrik Sjöberg har tidigare berättat om festandet i samband med inspelningen av "Fångarna på fortet" och att deltagare har kräkts i båtarna på väg ut till ön.

– Det var några som mådde väldigt dåligt. Och det kanske inte bara berodde på hög sjö, utan det berodde nog på att det festats en hel del kvällen innan, har han tidigare berättat.

Vid ett annat tillfälle ska två deltagare även ha missat sitt plan hem på grund av sena fester och en person ska ha hamnat på sjukhus på grund av sitt stora alkoholintag.

En deltagare vittnar också om att det dracks så mycket alla deltagare emellan, att de hade svårt att minnas mycket av själva tävlingen och resan, och att flera av dem vaknade upp i en bilrondell efter en fyllekväll.


LÄS MER: Skandalerna i "Fångarna på fortet" i TV4


Blev portad

Markoolio ska ha blivit portad från ett hotell efter att redlöst berusad slagit på dörrar med en brandsläckare.

– Han är aldrig mer välkommen hit. Jag tänkte ringa polisen, men jag tyckte det var schystare att låta svenska tv-kanalen ta hand om sin idiot, sa hotelldirektören François Barrier då.

Skådespelaren Johannes Brost var med i programmet under sju säsonger, och vittnar i sin självbiografi om den vilda tiden under inspelningarna av programmet.

Bland annat skriver han att brottaren Frank Andersson och artisten Camilla Henemark, som Brost var i samma lag som, hade sex och höll på att missa båten ut till fortet där inspelningen skulle äga rum.

En händelse som även Camilla Henemark tar upp i sin självbiografi - och hävdar att hon och Frank sedan även hade "en intim stund" i en av fortets celler.

– Det stämmer inte. Vi hade trevligt med Johannes Brost, käkade och drack. Det är fånigt att hon skriver så. Att vi skulle hålla på i någon cell, det är ju bevakat överallt. Det är bullshit, pinsamt. Man ska inte fara med osanningar, har Frank Andersson sagt.

Skandalerna

1993: Artisten Camilla Henemark hävdar i sin självbiografi att hon och brottningsstjärnan Frank Andersson hamnade i säng. Frank förnekade händelsen och sa: "Det är fånigt att hon skriver så".
2003: "Robinson"-stjärnan Emma Andersson utsattes för närmande från en av de franska kameramännen.
2004: "Robinson"-Zübeyde Simsek och "Farmen"-Qristina Ribohn hamnade i ett stort bröstbråk. Qristina hävdade att Zübeyde visat brösten för henne på flygplanet. "Du är bara avundsjuk på min kropp", svarade Zübeyde.
2004: Två kvinnliga deltagare började tävla om vem som kunde dricka mest. En fick magpumpas på akuten.
2004: Artisten Markoolio kräktes på hotellets poolområda och blev dagen efter utkastad.
2010: Höjdhopparen Patrik Sjöberg har berättat att flera av deltagarna var så bakfulla att de var nära att kräkas i båtarna ut till Fort Boyard.
2011: Bloggaren Paulina "Paow" Danielsson var bara 16 år när hon var med – och berättade hur hon bjöds på sprit under en fest.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.