Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Agneta Sjödin avslöjar destruktiva relationen

Agneta Sjödin levde i en destruktiv relation som 23-åring.
Foto: OLLE SPORRONG
Att hitta en trygghet i sig själv är bland det viktigaste i livet menar författaren och programledaren Agneta Sjödin.
Foto: OLLE SPORRONG

Författaren och programledaren Agneta Sjödin levde i en destruktiv relation som 23-åring.

Nu berättar hon om den tuffa tiden – och hur hon tog sig vidare.

– Jag blev både fysiskt och psykiskt misshandlad, berättar Agneta Sjödin i ”Framgångspodden”.

För tv-profilen och författaren Agneta Sjödin, 51, är kärleken till sig själv bland det viktigaste i livet.

Men att lära känna sig själv och hitta en stadig plattform att stå på tar tid. I Agneta Sjödins fall har några händelser präglat hennes utveckling extra mycket – bland dem en destruktiv relation hon levde i som 23-åring.

– Jag blev både fysiskt och psykiskt misshandlad, berättar Agneta Sjödin i ”Framgångspodden” och fortsätter:

– När jag var i det här var det fruktansvärt. Min självkänsla var på noll.

Flera gånger försökte tv-profilen lämna sin dåvarande partner. Bland annat i samband med att hon fått känslor för en ny person, men inom kort var hon åter tillbaka i den destruktiva relationen.

– Det är viktigt att gå för egen maskin, att inte gå från en till en annan, säger Agneta Sjödin i podcasten.

Agneta Sjödin fast i destruktiv relation

Att ta beslutet och faktiskt lämna en destruktiv relation är ”skitsvårt” poängterar tv-profilen. Trots hejarop från vänner krävdes det att hon själv hittade styrkan att faktiskt våga ta steget.

– Jag satt fast i den relationen, för jag hade inte kraften. Sitter du fast, så sitter du fast. Då spelar det ingen roll vad vänner utanför säger till dig. Så vaknade jag en dag och kände – i dag flyttar jag. Ringde en kompis, och packade ihop allting, berättar Agneta Sjödin.

Trots den tuffa tiden upplever tv-profilen relationen i bakspegeln som ”lärorik”. Framför allt lärde hon sig att hitta styrkan i sig själv.

– Därför uppmuntrar jag folk att bygga upp en bra relation med sig själv, för då kan man resa sig ur jäkligt många olika saker, säger Agneta Sjödin i podcasten.

Agneta Sjödin våldtogs på arbetsfest

Det är inte bara destruktiva relationer som satt sina spår i Agneta Sjödin. Tv-profilen har även tidigare berättat om hur hon som 21-åring utsattes för en våldtäkt på en personalfest.

– Jag jobbade i serveringen på en Skärgårdsbåt. Det var personalfest, jag var ung och vi fick en jäkla massa gratissprit av våra chefer. Jag blev jätteberusad och fick hjälp in i en hytt för att sova ruset av mig. Sedan vaknade jag av det här. Jag kunde inte kontrollera alkohol på den tiden så jag var väldigt berusad. Men jag vaknade av att en av mina chefer höll på. Det var jobbigt, sade Agneta Sjödin då till Expressen.

Även detta trauma har profilen valt att ta lärdom av.

– Jag blev väldigt mer restriktiv och bestämd när det kom till att sätta gränser, förklarar Agneta Sjödin i ”Framgångspodden” och uppger till Expressen att hon förlåtit och gått vidare.

På nyårsdagen är Agneta Sjödin aktuell med programmet "Agnetas nyårskarameller" som sänds klockan 20 i TV4.

Expressen har sökt Agneta Sjödin som inte vill kommentera ytterligare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.