Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Agneta Sjödin återvänder till TV4 – efter pausen

Agneta Sjödin är tillbaka som programledare för ”Fångarna på fortet”.
Foto: /IBL / /IBL
Agneta Sjödin och Gunde Svan återvänder till ”Fångarna på fortet”.
Foto: FOTO: JONATHAN NORDIN/TV4 / Foto: Jonathan Nordin/TV4

Agneta Sjödin och Gunde Svan återvänder till ”Fångarna på fortet”.

Efter förra årets uppehåll är TV4:s populära underhållningsprogram tillbaka.

– Det känns kul. Förra sommaren när vi inte gjorde det kändes det lite vemodigt. Då trodde jag att det var över och jag la det bakom mig. Och nu får vi köra det ett år till i alla fall, det känns roligt, berättar Agneta Sjödin.

Agneta Sjödin, 51, och Gunde Svan, 57, har varit programledare för TV4:s populära underhållningsprogram ”Fångarna på fortet” sedan 1990-talet, men i höstas kom Agneta Sjödin med beskedet att hon inte längre hade ett kontrakt med TV4 och det var osäkert om ”Fångarna på fortet” skulle komma tillbaka i tv-tablån. 

Men nu kommer ett glädjebesked till tv-tittarna – och ”Fångarna på fortet” är tillbaka, något som Aftonbladet var först att berätta.

– Det känns kul. Förra sommaren när vi inte gjorde det kändes det lite vemodigt. Då trodde jag att det var över och jag la det bakom mig. Och nu får vi köra det ett år till i alla fall, det känns roligt, berättar Agneta Sjödin.

Vid sin sida kommer hon att ha Gunde Svan.

– Jag skulle inte göra det utan Gunde. Jag tycker det är kul att jobba med Gunde, det är så sällan vi får chansen att jobba ihop, säger hon vidare.


Gunde Svan och Agneta Sjödin har lett programmet sedan 1990-talet.
Foto: CHRISTER JANSSON / TV4

Inspelningarna av den nya säsongen kommer att inledas om några veckor.

– Vi spelar in i början av juni och vi är borta en 10-11 dagar. Det är alltid en väldigt intensiv inspelningsperiod. Vi spelar in de tio första programmen fem dagar i sträck. Det är ett högt tempo när man väl är där, berättar hon om inspelningarna.

På TV4 är de glada att åter ha det omtyckta programmet i tablån.

– Vi längtar verkligen till inspelningarna av en ny spännande säsong. ”Fångarna på fortet” är en svensk klassiker och Agneta och Gunde är själva definitionen av ett radarpar. Vi ser fram emot att återse dem tillsammans i nya ”Fångarna på fortet” i höst, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent till Aftonbladet.


Korsade Atlanten i båt

I höstas kom Agneta Sjödin med beskedet att hon lämnade TV4 efter 27 år på kanalen då hon saknade ett avtal med kanalen. 

– Jag hamnade utan avtal eftersom jag tackade nej till ett jobb som jag kände att jag inte ville göra och då stod jag utan avtal. Då fanns det inte så mycket att göra åt det. Sedan hoppade jag in och gjorde Bingolotto, så det har ju löst sig hela tiden med jobb. Det ordnar sig alltid på något vis tack och lov, berättar hon nu om tiden.

Under vintern har Agneta Sjödin även spelat in ett tv-program för Kanal 5 då hon tillsammans med Viktor Frisk, Thomas Wassberg, Anna Lindberg, Markus Aujalay och Peter Magnusson korsade Atlanten i en segelbåt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.