Agneta hemligt förlovad

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Flyttar ihop. Agneta Sjödin och Per Alkebäck bor på skilda håll, men nu letar de efter ett gemensamt hem. Planen är att flytta ihop, vi får se var det blir, säger Agneta Sjödin.
Foto: SÖDERSTRÖM STEFAN

Lyckligare än någonsin - och med ring på fingret.

Programledaren Agneta Sjödin, 38, har i hemlighet förlovat sig med sin ungdomsromans Per Alkebäck.

- Jag mår jättebra. Jag känner som man gör när man blir friad till, säger hon.

Männen i Agneta Sjödins liv har varit många, men nu har hon hittat rätt. Per Alkebäck är en barndomskamrat till henne från Hudviksvall. De gick i samma skola och hade då en romans. En månad efter att hon hade avslutat förhållandet med kändispastorn Runar Sögaard började de träffas. Men det var inte förrän i somras som det tände till ordentligt. - Vi har en jättebra dialog, han och jag. Det är viktigt med respekt, ärlighet och att lyssna in varandra, säger hon.

Gått ner på knä

 Nu har Per Alkebäck gått ner på knä och frågat om Agnetas hand. En vacker, bred silverring glänser på hennes vänsterfinger. Agneta är lyckligare än någonsin och vill ge allt till Per. - Tidigare har jag tänkt på vad jag kan få ut av en relation, nu tänker jag på vad jag kan ge, säger hon. Per har två barn från ett tidigare äktenskap, bor på Södermalm i Stockholm och är till skillnad från många av Agnetas tidigare män inte i nöjesbranschen. Han arbetar som ekonom och är en helt "vanlig kille". Än så länge bor paret på skilda håll, men nu letar de efter ett gemensamt hem. - Planen är att flytta ihop, vi får se var det blir. Det är inte bara kärlekslivet som Agneta Sjödin har lycka med just nu. För ett år sedan vägrade TV4 att förlänga hennes kontrakt och efter det har hon varit utan större jobb. Nu är hon tillbaka i rutan som programledare i TV4:s storsatsning "Let's dance". - Det är jätteroligt. Programmet känns nytt och är dessutom väldigt avancerat för deltagarna.

Stöttad av Per

 Hon blir stöttad i sin comeback av Per. Hon tycker att han hjälper henne att bli en ännu starkare människa. - Det är mycket som man kan förändra i sitt liv om man vill. Nu när jag lever i en relation och har en bra lärare att spegla mig i känner jag att jag utvecklas mycket. Exakt när och var giftermålet ska stå vill hon inte avslöja ännu av respekt för Per. - Vi får se var det blir, säger hon och ler.

FAKTA

Agneta Sjödins kärlekar
Runar Sögaard.
2004.
Mathias Bosson.
Pekades ut som pojkvän 2004.
Csaba Czinkoczky.
Agneta träffade teaterchefen i slutet av 2003.

William Moberg Faulds.
Förlovade sig 2002.
Petter Bergström.
Agneta träffade regissören under 2002.
Niklas Strömstedt.
Paret träffades 1996.
Agneta och Niklas förlovade sig i januari 1997, fick dottern Maja 1998 och separerade maj 2001.
Per Alkebäck: Kärleksparet träffades i mitten av 80-talet när både Per och Agneta bodde i Hudiksvall.
Paret var tillsammans till och från under hela gymnasiet.
Agneta Sjödin och Per Alkebäck skapade en kärlekspakt: Hade ingen av dem stadgat sig när de fyllt 35 år skulle de söka upp varandra igen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.