Agnes rörande hyllning till Marie Fredriksson

Sanna Nielsen hyllade bortgångne världsartisten i Allsång på Skansen.
Vincent Pontare och Agnes Carlsson.
Foto: OLLE SPORRONG
Agnes Carlsson i ”Allsång på Skansen”.
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

Artisten Agnes Carlsson har varit lite under radarn en längre tid. 

I kväll gjorde hon comeback i ”Allsång på Skansen” – och hyllade bortgångne Marie Fredriksson. 

– Marie, tack för allt. Det finns inget annat sätt att förklara det här med än med ”It must have been love”, sa Sanna Nielsen innan Agnes intog scenen. 

Agnes Carlsson, 32, slog igenom i ”Idol” 2005 och vann hela tävlingen. 

Artisten, som bland annat släppt hitlåten ”Release me”, har de senaste åren hållit låg profil. Men i kväll gjorde hon comeback i ”Allsång på Skansen”. 

Med låten ”It must have been love” hyllade hon bortgångne Marie Fredriksson, som dog 9 december förra året. 

– Marie, tack för allt. Det finns inget annat sätt att förklara det här med än med ”It must have been love”, sa Sanna Nielsen innan Agnes intog scenen. 

Artisten har blivit mer spirituell

Tidigare i år berättade Agnes Carlsson i ”Skavlan” att hon under sin tid i USA blivit mer spirituell, vilket medfört nya intressen. 

– Jag kom från att vara en person som inte har varit så spirituell eller tyckt att det varit mycket flummigt.

Artisten hade då tagit med sig en guldig skål och en trumpinne in i studion för att visa sina färdigheter inom klangsskålsmassage. 

– Det här är tibetanska skålar. Första gången jag var med om det var jag klyschigt nog på en yogaklass. Det här är jättebra om man är som mig och inte mediterar så mycket, men ändå vill bli lugn. Kombinationen med vibrationerna och ljudet gör att man väldigt snabbt går ner i ett lugn, sa hon i programmet. 

Isolerade sig på landet

Agnes Carlsson lever till vardags tillsammans med fästmannen Vincent Pontare. Under sommaren har hon dock valt att flytta hem till Sverige och isolerat sig på landet. 

”Lämna stan, skriva musik, hänga med kor. Hej på er! Jag är sjukt stolt över mig själv. Jag lyckades åka helt ensam, och sov omgiven av kor i en vecka – om något hade hänt hade ingen kunnat höra mig skrika!! Och jag var inte ens rädd”, skrev hon på Instagram i juni.  

Sanna Nielsen om säkerheten bakom scenen under SVT:s "Allsång på Skansen".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.