Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Agnes paus – efter läkarens varning

Agnes Carlsson.
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN
Agnes Carlsson.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES/ROBERT EKLUND ROBERT EKLUND

Tio år efter vinsten i ”Idol” tog Agnes Carlsson en paus – och hennes blodprover visade att hon var nära att bränna ut sig.

Nu är artisten tillbaka i rampljuset, och den här gången är hon ärlig mot sig själv.

– Tempot var så högt och det satte sig till slut i kroppen. Jag tog ett blodprov vid avbrottet och värdena var helt uppochned, säger Agnes Carlsson till Gaffa.

Agnes Carlsson var bara 16 år när hon vann andra säsongen av ”Idol”, och blev känd i hela Sverige. Efter en sväng via ”Så mycket bättre” och med världshitten ”Release me” blev det hektiska år för artisten – något som till slut blev för mycket.

I en intervju med Gaffa erkänner hon att hon på turnépremiären 2014 mådde dåligt, och insåg att hon inte var sann mot sig själv.

– Det var precis innan jag gjorde uppehåll och jag kände ett behov av förändring. Jag kände att jag inte var ärlig mot mig själv. Sammanhanget och var jag befann mig kändes helt enkelt inte rätt, säger hon i Gaffa.

”Värdena var helt uppochned”

I samband med sitt uppehåll från rampljuset gick artisten till läkaren, och fick veta att hennes kropp var påverkad av långvarig stress.

– Jag hade jobbat stenhårt i tio år och fått vara med om otroliga saker världen över. Men tempot var så högt och det satte sig till slut i kroppen. Jag tog ett blodprov vid avbrottet och värdena var helt uppochned, de visade på långvarig stress. Så den första tiden ville jag bara ta det lite lugnt och få vara ledig, säger Agnes Carlsson i Gaffa.

Efter sex år borta från artisteriet, är stjärnan nu tillbaka med ny musik. Men att få tiden att hitta sig själv var avgörande.

– När allt började för mig var jag bara 16 år och när jag bestämde mig för mitt avbrott var jag 26. Man är inte jättegammal då heller, men det var så tydligt att jag hade kommit till ett vägskäl. Jag kände ett behov av nya intryck och ny inspiration för att växa som artist, men också som människa. Allt hängde ihop med hur min karriär startade och att jag inte kände mig så ”grundad” i det jag gjorde. Jag ville vara fri.

Så är Roger Pontares liv i dag

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.