Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Advokaternas bråk om Timell-vittnena

Försvarsadvokat Hanna Lindblom är kritisk till att personer som inte var med på festen kallats som vittnen. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
”Nonsens”. Kvinnans målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz slår tillbaka mot uttalandet. Foto: MICHAELA HASANOVIC

Under Timell-rättegången kallas även vittnen som inte deltog på den berörda festen.

Martin Timells advokat Hanna Lindblom är kritisk till dessa andrahandsuppgifter.

Men kvinnans målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz avfärdar uttalandet:

– Nonsens, säger hon.

Rättegången mot våldtäktsåtalade Martin Timell pågår. Under lunchpausen berättade hans advokat Hanna Lindblom att hon är kritisk till att åklagarsidan valt att ta in andrahandsuppgifter kring vad som hände under den aktuella festkvällen.

– Jag ska inte avslöja min taktik men det är även vittnen som kallats av åklagaren som inte var med på den här festen. Det är både andrahandsuppgifter och nu har det även sent omsider förts in tredjehandsuppgifter. Så vi rör oss väldigt långt i från den aktuella festen, säger Hanna Lindblom till Expressen TV.

Martin Timell och hans advokat Hanna Lindblom i rättsalen. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Massi Fritz: ”Nonsens”

Kvinnans målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz avfärdar uttalandet om att det handlar om uppgifter som kommit in ”sent omsider”. 

– Nonsens, säger hon.

Massi Fritz utvecklar:

– All den bevisning som läggs fram i målet är något som domstolen ska pröva. Det vi gör sedan är att höra vittnen, och ger det stöd för hennes berättelse kan det förhoppningsvis leda till en fällande dom. Det här målet har väldigt mycket muntlig bevisning och väldigt lite skriftlig bevisning. Det är det som sägs i rättssalen som gäller. Det är många som har varit på den här brottsplatsen, och det återstår att se vad alla vittnen kommer att säga. 

LÄS MER: Fredrik Sjöshult: Timellfallet visar att det inte meningslöst att anmäla 

Elisabeth Massi Fritz, målsägandebiträde för kvinnan, anländer till Attunda tingsrätt. Foto: ALEX LJUNGDAHL

”En traumatisk upplevelse”

Om den drabbade kvinnans berättelse säger hon:

– Hon har lämnat starka och trovärdiga uppgifter, och en detaljerad och klar berättelse. Samtidigt har det varit jobbigt att berätta om en traumatisk upplevelse, det gör att man minns den här händelsen. Det är ett öppet sår som hon bär på, äntligen kan hon kanske få någon form av upprättelse och det är viktigt för henne.

 

LÄS MER: Expressen liverapporterar från Timell-rättegången