Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Advokatens utspel – om bevisen mot Timell

Elisabeth Massi Fritz.
Martin Timell.Foto: RUEDI HOFMANN BUENA / TV4

Martin Timell är polisanmäld för misstänkt våldtäkt och förhör kommer att hållas inom kort.

Kvinnans företrädare, advokat Elisabeth Massi Fritz, menar att de har viktig stödbevisning mot Timell.

"Bevisningen ska utredas av polis och åklagare. Det är synnerligen viktig stödbevisning" skriver hon i ett sms.

Martin Timell utreds av polisen för misstänkt våldtäkt.

Åklagaren Anna Bengtsson har tagit över förundersökningen från polisen, samtidigt som advokaten Elisabeth Massi Fritz företräder offret som har polisanmält Martin Timell.

I en intervju med Expressens Malin Roos berättar kvinnan om sitt beslut att polisanmäla Martin Timell nio år efter den inträffande händelsen.

– Att höra TV4-cheferna stå och säga att jag har valt att inte ta saken vidare är fruktansvärt. Jag har inte gjort annat sedan 2008 men de har lagt locket på varje gång. Det är som ett nytt övergrepp, sa hon till Expressen.

Förhör hålls inom kort

Elisabeth Massi Fritz bekräftar att det ska hållas förhör i ärendet "inom kort". Utan att vilja gå in på vilken typ av bevisning som finns mot Martin Timell, så säger advokaten att det är viktig stödbevisning.

"Förhör kommer hållas inom kort tid. Bevisning kan jag inte gå in på annat än att meddela att det finns stödbevisning. Den bevisningen ska utredas av polis och åklagare. Det är synnerligen viktig stödbevisning" skriver Elisabeth Massi Fritz i ett sms till Expressen.

 

LÄS MER: Timells bok stoppas efter TV4-skandalen

 

Fatima Addberger, kriminolog, har tolkat Massi Fritz uttalanden om ny stödbevisning i fallet som att det framkommit ny bevisning som inte har delats med allmänheten ännu.

– Någonting att betrakta som objektiv bevisning. Då pratar vi inte subjektiva vittnen utan det låter som att det finns något mer vi inte känner till, säger Fatima Addberger och fortsätter:

– Vittnesmål kan också vara ett stödbevis, men jag är säker på att det finns något mer. Men exakt vad det är lär vi inte få reda på eftersom det ligger under sekretess. Det är polisens sak, säger Fatima Addberger.

Leif GW Persson: "En jävla hake"

Flera personer bevittnade övergreppet i badtunnan - runt och i tunnan satt fem personer utöver Timell och offret. 

 

LÄS MER: Bevisen för och emot – GW:s ord om Timell

 

Kriminologprofessorn Leif GW Persson menar att vittnesmålen kan vara en nackdel för Timell - men att det beror på vad de säger i polisförhören.

– Det är naturligtvis viktigt men ännu viktigare är vad de sedan säger när de sitter hos polisen. Ibland händer det att de inte säger samma saker som de har sagt till er om du förstår vad jag menar. Men det vanliga vid våldtäktsärenden är att man saknar vittnen och det är en jävla hake, säger Leif GW Persson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.