Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Advokatens plan för att fria Gunilla Persson

LOS ANGELES. Trots övervakningskamerorna - Gunilla Persson köper inte polisens bevisning mot henne.

Tillsammans med sin advokat jobbar hon på ett försvar som går stick i stäv med polisrapporten.  

– Jag skulle inte ta polisens ord för sanning, säger advokaten Michael Murphy.

21 juni ställs Gunilla Persson inför rätta i Palm Beach County misstänkt för grov stöld. Enligt polisen i Florida stal ”Svenska Hollywoodfruar”-profilen ett par solglasögon av märket Chanel – värda 4 700 kronor.

I polisanmälan står att Gunilla Persson fångades av övervakningskameran när hon gick ut från lyxbutiken i Palm Beach med solglasögonen på huvudet. När hon stoppades av polisen några kvarter bort låg glasögonen i handväskan och prislappen var borttagen. Polisen skriver också i sin rapport att hon pratade om glasögonen som om de tillhörde henne.

Men enligt Gunilla Persson advokat Michael Murphy är allt ett missförstånd och rapporteringen stämmer inte. Han har själv inte sett filmen men kommer att begära ut den, berättar han.

Hur förklarar Gunilla för dig att prislapparna var borta?

– Jag har inte pratat med henne specifikt om just den uppgiften. Men min uppfattning är att det här är ett missförstånd.

Hon säger att det var ett misstag och att hon skulle återlämna glasögonen till butiken?

– Nej, jag skulle inte ta polisrapporten för sanning här. De har intagit en position. Du måste vänta tills du hör Gunillas sida av historien.

Vad säger hon när du frågar vad som hände?

– Du måste förstå vår motvillighet när det kommer till att prata om fakta i en pågående förhandling. Vi måste vara väldigt försiktiga så vi kan fokusera på att lösa det här. 

– Vi försöker att inte göra en massa uttalanden och inte spela ut detta i medierna. Hur frestande det än är att berätta vår version så tror jag inte att det är lämpligt just nu. 

Michael Murphy säger att det är olyckligt att polisen gått ut med sin version och att det har satt dem i en svår situation.

Hur tar Gunilla det?

– Gunilla tar det väldigt bra. Hon mår bra, hon är lycklig och tillbaka i Los Angeles nu. Om du är du en person som Gunilla Persson så kan du inte kontroller vad folk säger om dig. Oavsett om det är sant eller inte och du kan inte bli upprörd över saker. 

Det här är brott med fängelse i straffskalan. Är hon orolig?

– Jag har ingen kommentar till det. Jag kan inte förutse vad som kommer att hända men min uppfattning är att det är ett missförstånd, säger Michael Murphy.

Efter att Gunilla Persson greps i tisdags betalades en borgenssumma på motsvarande 43 000 kronor – pengar som hon inte får tillbaka om hon undviker att dyka upp i rätten. 

”Att underlåta att infinna sig kommer resultera i att borgenssumman förverkas”, skriver åklagarmyndigheten i dokumentet. Att inte infinna sig i rätten kan också innebära att hon blir efterlyst eller frihetsberövas.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!