Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Advokaten: Gunilla Persson har inte talat med mig

Gunilla Persson.
Leif GW Persson.Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Gunilla Persson vill att Leif GW Persson ska ställas inför rätta för förtal – hon uppger i en intervju i Aftonbladet att hon varit i kontakt med stjärnadvokaten Johan Eriksson. 

Men Johan Eriksson förnekar att han har varit i kontakt med Hollywoodfrun och säger att han inte kommer ta sig an fallet.

– Det kommer inte ske. Jag är vän med Leif GW, och dessutom sitter jag i hans styrelse. Så det kommer inte ske, säger Johan Eriksson. 

Gunilla Persson säger att hon har polisanmält Leif GW Persson för förtal. 

Anledningen är att Leif GW Persson tog upp Hollywoodfrun i "Brottsjournalen" efter de anklagelser som har riktats mot henne under den senaste tiden.

Gunilla Persson uppger i en intervju med Aftonbladet att hon varit i kontakt med stjärnadvokaten Johan Eriksson.

– Han bedömer det som mycket troligt att vi har på fötterna i anklagelserna mot Leif GW Persson, säger Gunilla Persson till Aftonbladet

 

 

Leif GW Persson ringde upp advokaten

Men Johan Eriksson slår tillbaka mot Gunilla Perssons påstående, och säger att Hollywoodfrun aldrig varit i kontakt med honom. 

– Inte med mig, men hon har sökt mitt företag och fått beskedet att jag är jävig, säger Johan Eriksson. 

Stjärnadvokaten sitter i styrelsen till Leif GW Perssons bolag, och är dessutom vän med professorn, säger han. 

Johan Eriksson säger att Leif GW Persson ringde upp honom efter att ha läst Aftonbladets artikel. 

– Han hade sett att det stod i Aftonbladet, jag visste inte om det. Det var någon annan media som ringde mig och frågade om det där var sant. Men det var det inte, som sagt. säger Johan Eriksson och fortsätter:

– Så han undrade naturligtvis om jag hade tappat huvudet och skulle börja ge mig på honom, men det hade jag ju inte, säger Johan Eriksson.

När Expressen når Gunilla Persson säger hon att hon har anlitat en annan advokat.

"Nej det stämmer inte. Jag har Anton Strand från advokatbyrån Defens" skriver Gunilla Persson i ett mejl.

 

 

Nytt bakslag för Gunilla Persson

På tisdagskvällen drabbades Gunilla Persson av ännu ett bakslag: Aftonbladet rapporterar att justitiekanslern inte har för avsikt att starta en förundersökning efter Gunilla Perssons anmälan. 

”Ansvaret för innehållet i ett grundlagsskyddat medium (t.ex. ett tv-program) ligger i första hand på den ansvarige utgivaren. Den som har lämnat uppgifter eller på annat sätt har medverkat till en publicering kan normalt inte hållas ansvarig för uppgifterna. I detta fall kan några åtgärder inte vidtas mot uppgiftslämnaren”, skriver JK i sitt beslut, enligt Aftonbladet.

Expressen söker Leif GW Persson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.