Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rapparen ASAP Rocky begärd häktad – misstänks för grov misshandel

A$AP Rocky ställer in sin konsert i Polen ikväll.Foto: TT
Filmen visar hur A$AP Rockys säkerhetsvakt flera gånger ber de två unga männen att sluta följa efter rapparen och hans vänner.Foto: A$AP Rocky / Instagram
A$AP Rocky filmade själv delar av händelseförloppet och lade ut på sin Instagram.Foto: A$AP Rocky / Instagram

Rapparen ASAP Rocky tvingas ställa in ytterligare konserter.

Nu begärs han och ytterligare två personer häktade misstänkta för grov misshandel, uppger Åklagarmyndigheten.

Det finns flyktfara, enligt åklagaren.

Den amerikanske artisten har suttit frihetsberövad misstänkt för grov misshandel efter ett bråk i centrala Stockholm söndags.

ASAP Rocky, som egentligen heter Rakim Mayers, har förhörts under dagen.

På torsdagskvällen skulle ASAP Rocky ha framträtt på Open'er Festival i Polen, men den amerikanske rapparen sitter fortfarande frihetsberövad i Stockholm.

Arrangörerna meddelade att ASAP Rocky ställt in under torsdagen, och att den brittiske grime-artisten Stormzy hoppat in i sista minuten.

Den 30-årige artisten från Harlem, New York, greps efter en konsert på Stadion i Stockholm tillsammans med tre andra personer, klockan 01 på onsdagsmorgonen.

Rapparen är misstänkt för grov misshandel i samband med ett slagsmål i centrala Stockholm på söndagen som också fångades på film.

ASAP Rocky begärd häktad: ”Finns flyktfara”

På torsdagseftermiddagen meddelades att han och två till män begärts häktade, misstänkta för grov misshandel.

”De tre är enligt åklagaren på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel. Skälet till att de begärs häktade är att det finns flyktfara och risk för att de på fri fot kan förstöra utredningen, enligt åklagaren”, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

På onsdagskvällen frigavs en person, en livvakt. Misstankarna mot honom rörde misshandel av normalgraden. De misstankarna har på torsdagen lagts ned av åklagaren.

ASAP Rockys misstänkta misshandel filmad

Filmen visar hur en grupp män, där en av dem kan identifieras som ASAP Rocky, diskuterar med en annan utanför en restaurang.

Rapparen syns lägga en hand på mannens axel under diskussionen. 

Därefter blir situationen våldsam, och ett flertal personer, som enligt nöjessajten TMZ var med i ASAP Rockys entourage, drar ner mannen på marken, och delar ut slag och sparkar.

I videon hörs även en glasflaska krossas under slagsmålet.

La upp egna videoklipp från händelsen

Efter händelsen ska ASAP Rocky och hans gäng ha lämnat mannen medvetslös på marken, enligt TMZ. Ambulans och polis kom till platsen kort därefter och förhörde vittnen.

Den 30-åriga världsstjärnan från Harlem, New York, lade sedan upp två videoklipp som enligt honom förklarar varför bråket började.

Den första visar hur ASAP Rockys säkerhetsvakt ber två unga män att sluta följa efter gruppen.

Efter att ha försökt avvisa de två männen uppstår handgemäng, och en av dem slår säkerhetsvakten i huvudet med ett par svarta hörlurar.

Kort därefter lägger ASAP Rocky upp en annan video, filmad strax efter, där männen anklagar säkerhetsvakten för att ha haft sönder hörlurarna.

I den hörs rapparen och hans vänner be de två unga männen gå någon annanstans och att de inte vill ha bråk.

ASAP Rocky säger i videon att han och hans entourage ”inte vill ha några problem med de här killarna, de fortsätter följa efter oss”.

ASAP Rocky skriver senare på sin Instagram att han ”grips” och att han är ”oskyldig”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.