Adelsköld: "Hoppas att fler kan se humorn"

Karin Adelsköld tröttnade på alla kommentarer om sitt utseende.

I SVT:s direktsända program "Alla tiders hits" gav programledaren till slut fingret och hennes replik "Hold in, push up och fuck off..." blev snabbt en snackis på sociala medier.

- Att lite gäddhäng kan vara så provocerande fortfarande, säger hon till Expressen.se.

Innan Karin Adelsköld tackade ja till att leda SVT:s nya satsning "Alla tiders hits" på lördagskvällarna tillsammans med Niklas Strömstedt blev hon varnad för att folk skulle ha åsikter om hennes utseende.

Men i vilken utsträckning var Adelsköld inte beredd på.

Redan efter första programmet fick hon massor av kommentarer om hennes hår - som folk undrade var äkta.

- Jag sa att självklart är det inte är äkta. Ingenting av det ni ser här är äkta, jag är ju 40, berättar programledaren för Expressen.se.

"Det är så här jag jobbar"

I program två fortsatte åsikterna om hennes utseende att strömma in via mejl och på sociala medier som Twitter.

Det handlade om allt från att klänningen satt tajt och att hon skulle vara lik Laila Bagge. En tittare tyckte också att hon skulle "fälla in det som hänger ut" varpå Karin inte kunde hålla tillbaka.

I direktsändningen gav hon de upprörda tv-tittarna ett svar och avslutade med att ge fingret.

"Jag är 40 plus så det blir inte bättre än så här och då har jag ändå både hold in och push up. Men det är så jag jobbar, hold in, push up och fuck off..."

"Komiskt att folk provoceras av gäddhäng"

Citatet spred sig snabbt på sociala medier och programledaren har blivit överröst med mejl och tweets om det spontana infallet i tv.

- Nu får det vara nog. Nu får vi ägna oss åt musiken i stället, berättar Adelsköld att hon tänkte under sändningen.

- Samtidigt så tycker jag att det komiskt att folk provoceras av gäddhäng. Det säger så mycket om det vi är vana att se på tv. Så här ser vi ju ut, säger hon.

Nu hoppas Adelsköld, som även tagit upp ämnet på ståuppscenen, att det kan bli en debatt om det här och öppna ögonen på folk.

- Jag hoppas att fler kan se humorn i sin kropp. Det jag jobbar med på scenen. Att man kan garva lite åt det. Man kan inte hålla på att sträva efter perfektion. Jag hoppas att det kan leda till att man kan acceptera sig själv mer, berättar hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.