Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Adams-Rays hyllning till kärleken: ”Förändrades”

Artistens starka ord i TV4: ”Saknade konsekvenstänk”
Daniel Adams-Ray berättar om sin flickväns betydelse i ”Så mycket bättre”.
Foto: TV4
De andra artisterna lyssnar intresserat på.
Foto: TV4
Andreas Mattsson berättar att han ska tolka Daniel Adams-Rays låt ”Isabel”.
Foto: TV4

Daniel Adams-Ray skrev låten ”Isabel” till sin flickvän.

I ”Så mycket bättre” berättar han om den stora betydelsen hon har haft i hans liv.

– Det var som att någonting förändrades när jag träffade henne, berättar han i programmet inför att Andreas Mattsson ska tolka låten.

Artisten Daniel Adams-Ray, 38, i många år känd från duon Snook tillsammans med Oskar Linnros, är en av de artister som medverkar i årets säsong av ”Så mycket bättre” i TV4.

I lördagens avsnitt ska Andreas Matsson, tidigare frontman i indiepopbandet Popsicle, tolka en av artistens låtar. Han berättar att det är låten ”Isabel” som han ska framföra.

I programmet vänder han sig till Adams-Ray och frågar vem Isabel egentligen är.

– Det är min flickvän. Hon gillar inte låten, svarar Adams-Ray och möts av lite skratt från resten av bordet.

”Hon förstod inte”

Daniel Adams-Rays flickvän Isabel Serrander, 38, har själv hållit sig utanför offentligheten under parets relation. Paret har två barn tillsammans, men artisten själv har också till stora delar hållit privatlivet för sig själv.

Men även när låten släpptes 2016 berättade han i ”Nyhetsmorgon” om flickvännens reaktion.

– Hon är inte ett jättestort fan av låten, mer kanske av själva gesten, att jag skrev en låt till henne. Hon förstod inte att låten handlade om henne. Jag frågade henne lite spänt om vad hon tyckte, då sa hon att den var rätt jobbig, för det är en rätt distad röst som låter lite smutsig och hon störde sig jättemycket på det. Så frågade hon en timme senare vem låten handlade om, så sa jag att den handlar om henne, berättade han då.

Daniel Adams-Ray har två barn med flickvännen Isabel Serrander.
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN
”Så mycket bättre”-deltagarna i årets säsong.
Foto: DUYGU GETIREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Någonting förändrades”

Men oavsett vad hon tycker om låten har flickvännen haft en avgörande betydelse i Daniel Adams-Rays liv, vilket han berättar mer om i programmet.

– Jag har varit lite, inte för att överdriva, en loser, eller ”fuckup”. Det var som att någonting förändrades när jag träffade henne. Hon sa aldrig åt mig vad jag skulle göra. Hon jordade mig bara med hennes närvaro. 

Han fortsätter:

– Och så helt plötsligt blev det också så att jag hade en människa som jag kände ett ansvar inför. Att jag inte kunde hålla på som jag alltid hade gjort. Bara gå på någon slags magkänsla för dagen. Jag saknade konsekvenstänk. 

Bröderna Norén om festandet: ”Som en väldigt påkostad svensexa”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.