Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Adam Tenstas mamma dog i cancer: ”Trauma”

Adam Tensta.
Foto: LENNART REHNMAN

Adam Tensta förlorade sin mamma i cancer för fyra år sedan. 

Nu har han blivit Cancerfondens nya ambassadör. 

– Det är ett trauma man bär med sig och som man alltid bär med sig, säger han. 

Artisten Adam Tensta, 37, har ägnat ett sommarprat till sin mamma. En mamma som dog i cancer 2016.

– Det är ett trauma man bär med sig och som man alltid har. Jag brukar tänka på den tiden vi hade tillsammans som lyxig. För det finns ingenting jag ville ha sagt som jag inte hann säga.

– Med det var inte första gången cancer drabbade familjen. Min morfar och andra släktingar har alla haft cancer. Det är något som känns nära inpå. 

I veckan blev han ny ambassadör för Cancerfonden. En organisation som ligger honom varmt om hjärtat. 

– Det är en stor ära. De gör ett otroligt viktigt jobb och det känns bra att de vill ha med mig i sitt arbete. Det är många som är berörda av denna sjukdom och som vill se den utplånas.  

”Min hjärtefråga”

Adam Tensta driver FRAMÅT, en utbildning i musikentreprenörskap som i dag är rikstäckande. I utbildningen får ungdomar lära sig viktiga delar i musikbranschen. FRAMÅT började i Järvaområdet i Stockholm, platsen där Adam Tensta själv är uppvuxen.

– Jag har idéer jag vill förverkliga i cancerfondens namn. Min förhoppnings är att jag kommer kunna involvera utbildningen i ambassadörskapet. 

– Cancerfondens arbete är hjärtefrågor för mig. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.