Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Adam Pålsson om polisdramat under inspelningen

Skådespelaren Adam Pålsson var mitt i inspelning av SVT:s tv-serie ”Innan vi dör”. Då kom polisen dit och drog vapen visar en film från händelse.
Adam Pålsson gästade David Hellenius i ”Hellenius hörna”.Foto: Skärmdump / TV4
Adam Pålsson är aktuell i serien ”Young Wallander” på Netflix.Foto: Johan Paulin / Netflix
Adam Pålsson.Foto: /IBL / /IBL

En sekund.

Så nära var polisen på att avlossa skott mot skådespelaren Adam Pålsson, 32, under en filminspelning.

Nu berättar han om den dramatiska händelsen.

– De började skrika på mig, ”var är vapnet”, berättar Adam Pålsson i TV4:s ”Hellenius hörna”.

Under inspelningen av SVT-serien ”Innan vi dör” skulle skådespelaren Adam Pålsson, 32, spela in en scen där han hade en uppgörelse med sin mamma, som spelades av Marie Richardsson, 61.

– Jag skulle slänga mig ut genom en bil och jag hade en pistol som jag hade hotat henne med, så skulle jag springa upp och ned för trapporna till Vanadislunden, säger Adam Pålsson i ”Hellenius hörna”.

Scenen togs om ett flertal gånger då det skulle repeteras och testas olika kamerainställningar.

Efter några omtagningar rullade flera polisbilar in på inspelningsplatsen och när Adam Pålsson kom ner för trapporna till en gränd bildade poliserna en halvcirkel runt honom.

– Det var tydligt att det var mig de var ute efter och de började skrika på mig, ”var är vapnet”, ”vem är det som har vapnet”, berättar Adam Pålsson.

Riktade sina vapen mot honom

I programmet berättar Adam Pålsson att han tänkte att om det var en film skulle man ha visat att man hade en pistol och sakta lagt ner den på marken. 

Det var inte så man skulle göra i verkliga livet, konstaterar han.

– När jag sticker ner mig hand efter pistolen riktar poliserna sina skarpladdade vapen mot mig och jag tänkte bara ”helvete nu är det slut”.

Poliserna rusade fram till honom, la honom på marken och satte på handfängsel. Efteråt ska poliserna ha sagt att de var en sekund från att skjuta honom.

– Jag tänker på det när jag är på filminspelning. Förr bara gav jag mig hän och tänkte att andra människor tar ansvar för säkerheten, men det tar jag ansvar för själv i dag, säger Adam Pålsson i ”Hellenius hörna”.

Adam Pålsson spelade in "Dirigenten" samtidigt som han var nybliven tvåbarnspappa.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.