Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Adam Alsings tårar för barnen

Adam Alsing. Foto: JARI KANTOLA/STELLA PICTURES
Adam Alsing.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

Programledaren Adam Alsing kämpar för att ställa saker tillrätta hos barnfamiljer i ”Arga snickare med Adam Alsing”. 

Men mötena med de utsatta barnen har satt sina spår – och programledaren har vid tillfällen gråtit på hotellrummet efter inspelningen. 

–   Vid ett par tillfällen har jag faktiskt tyckt att det varit för jävligt och börjat grina. För det har känts hopplöst ibland, säger Adam Alsing.

Adam Alsing, 48, är tillbaka som programledare för Kanal 5-programmet ”Arga snickaren med Adam Alsing”. Programledaren gör sin andra säsong och mötena med de många familjerna har gjort starka intryck. 

– När man ser det här på tv så känner man inte doften av mögel, kattpiss och man får en så mycket starkare känsla av det i verkligheten, säger han. 

Adam Alsing hjälper tillsammans med teamet – snickaren Magnus ”Mange” Kvaernå och inredaren Maria Celin – familjer som nått botten i sina renoveringsprojekt. 

– Jag försöker väcka de till liv och få dem att förstå att det inte är kört, säger han. 

Magnus Kvaernå, Adam Alsing och Maria Celin.Foto: MAGNUS RAGNVID / MAGNUS RAGNVID / KANAL 5

Hur har det varit att kliva in i folks liv – där det är barnfamiljer som har det tufft? 

– Vi är ju den sista utvägen, det är familjer som känner att det är kört. Å ena sidan är de glada över att vi är där, å andra sidan känns det naturligtvis inte bra att jag står och skriker på dem, säger han och konstaterar: 

– Jag ska fan inte sticka under stol med att det var tungt i början. Riktigt tungt. 

Adam Alsing: "Barnen är oskyldiga"

Adam Alsing, som själv har två söner, berättar att det främst är barnens situation som berört honom under inspelningarna. Kanal 5-programmet har besökt hem där taket är på väg att rasa in och där asbest spridit sjukdomar i familjerna. 

– Jag tycker att barnen är oskyldiga och att det är föräldrarnas skyldighet att se till att de har det bra. Det betyder inte att de behöver 50 tv-spel, Sonos-anläggning och platt-tv på sina rum. Det betyder bara att de ska kunna ta hem sina kompisar till en säker miljö, säger han.

LÄS MER: Adam Alsing leder "Arga snickaren"

Under inspelningen av programmet brukar teamet bo på hotell. Adam Alsing berättar att han under sin första säsong av programmet hade svårt att släppa familjernas situation. 

Adam Alsing. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

– Det där var kvar i mig och jag grubblade som fan över det, säger han och fortsätter: 

– Vid ett par tillfällen har jag faktiskt tyckt att det varit för jävligt och börjat grina. För det har känts hopplöst ibland. Men då har Mange varit där – som gjort det så många gånger – och påmint om att det blir bättre. 

Adam Alsing: "Det märks

I programmet får tv-tittarna följa hur teamet renoverar, reparerar och inreder hos familjerna. 

– Det brukar kännas bra när vi åker därifrån och det märks på familjerna att de fått något tillbaka, säger han. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.