Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Adam Alsings skräck 70 meter över marken

Adam AlsingFoto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Adam Alsings skräck i luftenFoto: Kanal 5
Adam Alsings skräck i luftenFoto: Kanal 5

Adam Alsing utmanar sin skräck i Kanal 5-programmet ”Världens tuffaste jobb” som har säsongsstart på måndag.

Under premiären händer det oväntade – programledaren befinner sig 70 meter upp i luften då den ostadiga hissen plötsligt blir stillastående. 

– Jag tänkte att nu lossnar den här hissen för det blåste rätt in. Den sitter på en liten räls utanpå kranen, vi kunde inte ta oss någonstans, säger Adam Alsing. 

I morgon har Kanal 5-programmet säsongsstart med Adam Alsing, 49, som tar över efter Carina Berg, 40. 

I ”Världens tuffaste jobb med Adam Alsing” kastar han sig ut och provar på extremyrken som vithajsforskare, ytbärgare och giftormssanerare. Uppdragen innebär både höga höjder, djupa hav och livsfarliga djur.

Under måndagens program arbetar Adam Alsing som tornkransförare – han befinner sig 70 meter upp i luften och måste lyfta ton av bråte. Situationen får en läskig vändning då hissen fastnar under ett strömavbrott.

– Vi arbetade 70 meter upp och det blåste hårt med snöblandat regn. När inspelningen var färdig skulle vi ner i en liten hiss som går på utsidan av den "plockepinn"-liknande kranen. Den rymde bara två personer, så jag och min fotograf skulle ner men kom bara en och en halv meter. Vi var fast där i den kraftiga blåsten och hissen är bara täckt på tre sidor, säger han.

 

LÄS MER: Adam Alsings tårar för barnen 

 

Adam Alsing: "Vi fick bromsa oss ner"

Personalen påbörjade en felsökning, men Adam Alsing berättar att de var tvungna att ta sig ned på egen hand.

– Det ringer folk från marken som håller på att felsöka, de trodde att det hade kommit vatten i kontakten så att det blev kortslutning. Efter tio minuter så säger dem att vi får bromsa oss ner. Då frågar vi vad de menade, och får till svar att det fanns en spak inne i hissen, säger han. 

Programledaren berättar vidare om vad som var en av Alsings "värsta skräckupplevelse" någonsin. 

– De sa "lyft på den så släpper bromsen, sen fäller du den upp och ner". Det lät hemskt när vi drog i spaken. Först tänkte jag att nu lossnar den här hissen för det blåste rätt in. Jag var duktigt skärrad, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.