Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beslutet: Så blir Adam Alsings sista program

I samråd med Adam Alsings familj och vänner har Kanal 5 nu tagit beslutet att sända ”Top Gear Sverige”, Alsings sista tv-program.
Adam Alsing, Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Tony Rickardsson skulle leda tv-programmet.Foto: Fotograf Linus Hallsénius / Fotograf Linus Hallsénius, Kanal 5 och Dplay
”Vi vill dela och minnas Adams varma glädje tillsammans med alla som har följt honom”, framför familjen i ett uttalande.Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Adam Alsing avled i sviterna av coronaviruset, 51 år gammal. 

I samråd med Adam Alsings familj och vänner har Kanal 5 nu tagit beslutet att sända ”Top Gear Sverige”, Alsings sista tv-program. 

”Vi vill dela och minnas Adams varma glädje tillsammans med alla som har följt honom”, framför familjen i ett uttalande. 

Den 15 april meddelades att Adam Alsing avlidit på Södersjukhuset i Stockholm i sviterna av coronaviruset. Han efterlämnar fru och två söner.

Under senhösten och vintern förra året spelade Adam Alsing, Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Tony Rickardsson in en svensk version av det brittiska tv-programmet ”Top Gear” med titeln ”Top Gear Sverige”. 

Discovery Networks Sverige har nu, i samråd med Adam Alsings familj och vänner, tagit beslutet att sända ”Top Gear Sverige” som planerat. Premiär är det den 15 juni på Dplay. Tv-programmet sänds även under hösten på Kanal 5.

”I vår stora sorg värmer det att se all omtanke och kärlek från omgivningen. Vi vill dela och minnas Adams varma glädje tillsammans med alla som har följt honom”, framför familjen i ett uttalande. 

En nära dialog med familjen

Axel Eriksson, innehållsdirektör på Discovery Networks Sweden, säger i ett pressmeddelande: 

”Vi har haft en nära dialog med Adams närstående som har framfört deras önskan om att ”Top Gear Sverige” ska sändas, för att minnas Adam. Vilket känns väldigt fint och vi har en samsyn kring att dela Adams värme och otroligt fina medverkan i serien, med hela det svenska folket.”

Det var i maj förra året som Discovery Networks Sweden meddelade att man gör en svensk version av ”Top Gear”. Några månader senare bekräftades att Adam Alsing, Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Tony Rickardsson skulle leda tv-programmet. 

Top Gear Sverige” kommer ”tillägnas Adam Alsing och hyllar hans sista tid som programledare”.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Top Gear” tillägnas Adam Alsing

Discovery Networks Sverige skriver nu att ”Top Gear Sverige” kommer ”tillägnas Adam Alsing och hyllar hans sista tid som programledare”. 

Marko Lehtosalo i en kommentar: 

”En nära vän och en fantastisk människa har tagits ifrån oss. Det känns som igår när vi var på inspelningarna och raceade tillsammans och delade bilminnen med varandra. Adam lämnar ett stort tomrum efter sig och han kommer för alltid att vara saknad.”

Tony Rickardsson i samma pressmeddelande om Adam Alsings bortgång:

”Vi hade många härliga skratt tillsammans under inspelningen och han hade alltid full koll på läget, det var väldigt lättsamt och kul att jobba tillsammans. Det känns helt ofattbart att han inte finns med oss längre.”

Alsings sista program börjar sändas

I ett tidigare pressmeddelande går följande att läsa om ”Top Gear Sverige”: ”Programledarna kommer att testköra olika bilar och utmana varandra i biltävlingar runt om i Norden. Från snabba sportbilar i norska OS-orten Lillehammer till nostalgiska 80-talsbilar i Köpenhamn. Det blir full fart, från start – som Adam Alsing säger i programmet.”

Gäster i ”Top Gear Sverige” är Peter Forsberg, Anja Pärsson, Per Morberg, Johanna Lind och Anders Bagge, Kajsa Bergqvist, Thomas Ravelli, Cecilia Forss och Mattias Särnholm.

”Top Gear Sverige är ett samarbete mellan BBC Studios, Banijay Group, Nordisk Film TV och Discovery Networks. Aron Gabrielsson är exekutiv producent för ”Top Gear Sverige” på Discovery Networks Sweden.

”Top Gear Sverige” har premiär 15 juni på Dplay och sänds senare i höst på Kanal 5.

Se Adam Alsings första programledardebut här:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.