Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Adam Alsings änka i öppet brev: ”Enda lång mardröm”

Adam Alsing har hyllats stort efter sin död.
Adam Alsing avled i sviterna av coronaviruset.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Anette och Adam Alsing. Anette och Adam Alsing.
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det har nu gått ett år sedan programledaren Adam Alsing dog i sviterna av covid-19.

I ett öppet brev beskriver frun Anette Alsing sin sorg.

”Jag slungades in i en enda lång mardröm”, skriver hon.

Fortfarande är den fruktansvärda känslan lika stark som då, dagen när Anette Alsing fick samtalet från sjukhuset om att det var dags att komma in.

Det beskriver hon i det öppna brevet som publiceras på stiftelsen Adams minnes hemsida.

Många blev starkt berörda av den folkkära profilens bortgång.

Då hörde alla av sig. Stefan Löfven uttryckte sin delaktighet. Han pratade om min man Adam och sa att hans bortgång gjort att pandemin nu blivit mer påtaglig för alla”, skriver Anette Alsing.

”Nu står vi här utan dig”

Allra tyngst i sorgen är för Anette Alsing att maken inte var färdig med livet. Han hade så många idéer och paret funderade över sin framtid, samtidigt som barnen var på väg att skapa sig sin egen framtid.

Och nu står vi här utan dig i en helt ny värld. Den värld där vi ska fortsätta att finnas utan dig och alla andra som vi har mist. Det är en värld som vi ännu inte vet så mycket om”, skriver Anette Alsing.

Mitt i den egna, högst privata sorgen, var det också som att makens bortgång blev en allmän angelägenhet, beskriver hon. Många pratade som att de kände Adam bäst.

Fast ingen utom vi, de allra närmaste, hade en aning om hur det verkligen kändes. Det går ju inte att dela sorgen, skicka den vidare och få hjärtan tillbaka. Men jag är tacksam att så många hörde av sig så fint. Det var bra att inte känna sig ensam

Berättar om saknaden

Anette Alsing skriver att hon har svårt att förstå de som inte tar till sig allvaret i coronapandemin. Samtidigt blir livet aldrig som vanligt igen för de som har förlorat en familjemedlem eller någon i sin närhet. Fortsätt att lyssna på restriktionerna, uppmanar hon, och avslutar brevet:

Ni vill inte vara med om det som jag varit med om. Att mista sin make, bästa vän, älskade, den bästa pappan man kan tänka sig. Adam – du sa alltid att vi var ett bra team! Det var vi, det bästa! Jag saknar dig”.

TV: Se bilder från Adam Alsings karriär

Programledaren blev 51 år gammal – dog i corona.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.