Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllningen till Alsings minne – frun Anette: "Enorm saknad"

Gry Forssell om sista sms:et till vännen.
Adam Alsing dog till följd av covid-19.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Patrick Ekwall är en av initiativtagarna till den nya stiftelsen.
Foto: FOTOGRAF JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Adam Alsing tillsammans med hustrun Anette Alsing.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL

Adam Alsings familj och nära vänner startar nu en stiftelse till hans minne.

Syftet med stiftelsen är att dela ut stipendium till mediepersoner som verkar i Adams anda. 

”Vi kämpar fortfarande med en enorm saknad och det får vi leva med i resten av våra liv. Vår förhoppning är att stiftelsen Adams Minne blir en möjlighet för oss alla att ta vara på alla ljusa ögonblick”, skriver hustrun Anette Alsing i ett pressmeddelande. 

 Adam Alsing gick hastigt bort i covid-19 i april, efter att ha vårdats på sjukhus för andningsbesvär. 

Nu har hans vänner grundats stiftelsen ”Adams minne” för att hedra honom. Stiftelsen kommer att dela ut stipendium till mediepersonligheter som verkar i Adams anda, det framgår i ett pressmeddelande som skickades ut under 

Sportjournalisten Patrick Ekwall och tränaren Boris Kuzmic är initiativtagare tillsammans med Adams Alsing familj. 

– Det var jag och Boris Kuzmic som fick idén, vi pratade om det. Vi kände att vi ville göra något för Adam och för hans minne. Och framför allt för att föra hans livsverk och sätt att vara vidare i den här rätt sunkiga branschen som man befinner sig i, säger Patrick Ekwall. 

Hoppas stiftelsen ska föra vidare Adams ”nerv”

De senaste tio åren var Patrick Ekwall nära vän med Adam Alsing och hans familj. För Expressen berättar han att tiden efter vännens bortgång har varit jobbig. Men nu hoppas han att stiftelsen ska få Adams arv att leva vidare.

– Jag tänker på Adam varje dag. Det blev en fruktansvärd chock, som man levt i den senaste tiden. 

– Det finns ingen som är som Adam, som har den personligheten. Han visade att man kan ta sig fram i den här branschen utan att trampa någon på tårna och vara en bra person. Det kommer aldrig gå att ersätta honom. 

”Adam kommer vi aldrig få tillbaka”

Bland stiftelsens engagerade finns mediepersonligheter som Steffo Törnquist, Agneta Sjödin, Anders Timell, Daniel Breitholtz och Vanessa Falk, Gry Forssell, Hans Wiklund, Martin Björk och Nicola Söderlund. 

”Adam kommer vi inte att få tillbaka, men kärleken vi fått gör det lite enklare att ta sig vidare. Vår förhoppning är att stiftelsen Adams Minne blir en möjlighet för oss alla att ta vara på alla ljusa ögonblick , skriver hustrun Anette Alsing i ett pressmeddelande.

Hyllades i ”Let's dance”

Programmet hyllade Adam Alsing efter hans bortgång.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.