Adaam greps – missade sin spelning på Lollapalooza

Adam ”Adaam” Jakobsson missade sitt uppträdande på Lollapalooza på fredagen.
Foto: Instagram.
Post Malone var bland stjärnorna som uppträdde på den stora festivalen.
Foto: ROB SCHOENBAUM / POLARIS POLARIS IMAGES

Rapparen Adam ”Adaam” Jakobsson skulle uppträda på Lollapalooza i helgen.

Då stoppades han av polisen.

På sociala medier riktade han kritik mot myndigheten – något som fått stor spridning under helgen.

– De hade ingen rätt att göra så, menar Adaam i en intervju med SVT.

Polisen vill inte kommentera händelsen.

Adam Jakobsson, 19, mer känd under artistnamnet ”Adaam”, har flera stora låtar i sin katalog och bland annat ett hyllat artistsamarbete med Einár från i fjol med låten ”Dansa”. 

I fredags skulle han ha deltagit på freestyletävlingen Ord mot ord på festivalen Lollapalooza i Stockholm.

I ett inlägg på Instagram ber han om ursäkt till sina fans som inte fick chans att se honom uppträda – efter att polisen stoppat honom efter ”misstankar om brott backstage”, enligt artisten själv.

”Efter att ha visiterat oss utan att hitta någonting på oss låter de oss ändå inte gå vidare och göra vårat uppträdande”, skriver han.

”Vi ville bara komma och sprida kärlek. Det är otroligt tragiskt att folk som försöker göra bra saker i sina liv (speciellt om man kommer från sämre förutsättningar) ska bli behandlade på ett sånt äckligt sätt och bli hindrad av polisen från att göra det”, skriver han vidare.

Adaam: Jag greps och släpptes dagen efter

För SVT berättar artisten att polisen grep honom.

– Jag gjorde inget motstånd, och trodde hela tiden att de skulle låta mig uppträda. Jag var inte alkoholpåverkad, inte berusad. De hade ingen rätt att göra så, menar Adaam.

När Expressen talade med polisen ville de under helgen inte uttala sig, inte heller nu efter klippet med artistens kritik fått stor spridning.

– Vi kommenterar inte enskilda personer, säger Per Fahlström på Stockholmspolisen.

Han berättar att polisen hanterade omkring 130 brottsmisstankar under festivalen. Men återvänder till att han inte kan uttala sig om enskilda fall.

– Om han har synpunkter på polisens arbete, då får han anmäla polisen i så fall, om han tycker att polisen har gjort fel. Det ska man göra då, så får någon annan pröva det.

Till SVT säger Adaam att han släpptes dagen efter gripandet på fredagen. Han vill inte att någon inom polisen ställs inför rätta för tjänstefel, däremot vill han själv ha upprättelse.

– Det här händer ofta, och vårt ord är ingenting mot polisen ord. Mitt mål är att folk ska se att det här inte var vårt fel.

https://www.instagram.com/p/CfhASORM5Su/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.