Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AC/DC-trummisen dömd för mordhot

I våras erkände Phil Rudd att han gjort dig skyldig till både mordhot och droginnehav i Nya Zeeland.
Foto: Alan Gibson
Nu har domen fallit. Det blev ett mildare straff än sju år på kåken - Rudd dömdes i stället till åtta månaders husarrest.
Foto: Alan Gibson
Rock'n'roll-farbrorn Phil Rudd, 61, var länge trummis i AC/DC.
Foto: Marc Broussely/Rex

Åtta månaders husarrest blev straffet för AC/DC-trummisen Phil Rudd, 61, som erkänt både droginnehav och mordhot.

När rockfarbrorns advokat motsatte sig husarresten, som gör att trummisen inte kan turnera, var domarens respons iskall:

– Queen ersatte Freddie Mercury.

Rock'n'roll-farbrorn Phil Rudd, 61, var länge trummis i AC/DC.

I våras erkände han att han gjort dig skyldig till både mordhot och droginnehav i Nya Zeeland. Han riskerade ett sju år långt fängelsestraff för mordhotet, som ska ha riktats mot en före detta anställd. I ett förhör i april erkände Phil Rudd att han erbjudit en person stora summor pengar, fordon och hus för att "röja honom (läs den före detta anställde) ur vägen". Han erkände också att han sagt direkt till offret att han skulle döda honom. Det skriver The Guardian.

Droginnehavet bestod av metamfetamin och marijuana.

Och nu har domen fallit. Det blev ett mildare straff än sju år på kåken - Rudd dömdes i stället till åtta månaders husarrest.


LÄS MER: Phil Rudd från AC/DC: "Jag har gjort fel"


Fallets domare, Thomas Ingram, ska ha uppmanat Rudd att ta in på rehab om han ville tillbaka till AC/DC. Att Rudd genomgår ett drogrehabiliteringsprogram är också ett villkor för at han ska slippa fängelse.

– Det finns ingenstans du kan gömma dig, ska domaren ha sagt enligt The Guardian.

Med det menade han att Phil Rudd omedelbart kommer att fängslas om spår av alkohol eller droger hittas i hans kropp.

Rockrävens advokat menade att Rudd handlingar var en följd av en metamfetamin-psykos, och motsade sig husarresten eftersom trummisen då förhindras från att turnera med AC/DC.

Det var inte ett argument som föll domaren på läppen.

– Queen ersatte Freddie Mercury, ska hans respons ha varit.


LÄS MER: AC/DC-trummisen erkänner mordhotFölj Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.