Absurda detaljen i Tom Cruises dyra sektsvit

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: FRANCOIS MORI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PRESS ASSOCIATION / PA IMAGES/SIPA USA STELLA PICTURES
Foto: EMERSON / STELLA PICTURES IPHOTO
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

Tom Cruise har slagit till på ett nytt lyxboende i Florida - alldeles i närheten av Scientologkyrkans högkvarter.

Nu avslöjar byggmästaren från renoveringen de galna detaljerna som filmstjärnan krävt att få i sin nya svit.

– Säkerhetspersonalen var överallt, och byggnadsarbetarna tvingades ta hissen till femte våningen där de checkade in hos en säkerhetsvakt, berättar Andrew Loguercio till Radar Online.

I Clearwater i Florida, mindre än 400 meter från Scientologkyrkans, har Tom Cruise nu köpt ett nytt lyxboende. En svit på fyra våningar håller på att byggas med exklusiva detaljer, efter Tom Cruises personliga önskemål.

En byggmästare, Andrew Loguercio, som har varit inblandad i renoveringarna delar med sig av ritningar och detaljer till sajten Radar Online - och konstaterar att hela bostadsområdet är "obehagligt".

– Det finns en obehaglig sekt-vibb. Alla personer som jobbar för scientologin är klädda i kostym och går från byggnad till byggnad varje dag med hängande huvuden. Man kan inte se in någonstans och det finns kameror överallt, säger han till Radar Online.

Tom Cruise har också tagit till ordentliga säkerhetsåtgärder i sitt nya hem, och har inte haft några gränser för vad han har råd att spendera på sitt nya hem - och framför allt sin nya pool.

Poolen, som är ungefär tolv gånger fyra meter stor, har kostat över fyra miljoner kronor för skådespelaren att bygga under flera månader. Loguercio menar dock att poolen inte är något särskilt spännande.

– De kallar det för ett "sim-spa", och den enda riktiga specialaren är att poolen har en evighetskant, säger han till Radar Online.


LÄS MER: Tom Cruises hemlighet avslöjad – efter alla år


Tom Cruises krav: Hög säkerhet och ren pool


LÄS MER: Tom Cruise lever i skräck – bakom fasaden


Byggmästaren avslöjar dock att Tom Cruise har valt att bygga ett desto mer avancerat filtreringssystem i poolen - något han aldrig sett under sin karriär i byggbranschen förut.

– En typisk pool har bara klor för att rengöra vattnet, men herr Cruise har insisterat på att ha fyra olika sätt att rengör poolvattnet. Så han kanske har bacillskräck, man behöver bara ha ett sätt.

Till nya lyxhemmet får Cruise också privata hissar rakt in i lägenheten från bottenvåningen. Skådespelaren har också en biosalong värd åtta miljoner kronor i hemmet, och ett högklassigt gym.

Eftersom det är Tom Cruise som ska flytta in i byggnaden har säkerhetsåtgärderna varit stora, och Loguercio konstaterat att det blev värre allt eftersom bygget förflöt.

– Sista gången jag var där blev det ganska hätskt. Säkerhetspersonalen var överallt, och byggnadsarbetarna tvingades ta hissen till femte våningen där de checkade in hos en säkerhetsvakt, berättar han.

Hos säkerhetsvakten fick arbetarna lämna alla sina ägodelar - både plånböcker och telefoner stannade på femte våningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.