Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Abbas kryptiska svar – om en återförening

ABBA återförenades på scenen i går.
Medlemmarna vimlade på röda mattan.

Här återförenas Abba offentligt för blott andra gången på 30 år, under premiären av "Mamma mia: The Party".

Den ikoniska gruppen höll den känslosamma överraskningen hemlig, och lät sig inte fotograferas tillsammans på röda mattan.

– Om vi ska återförenas? Det får du fråga de andra om, säger Agnetha Fältskog.

Samtidigt sågs Agnetha och Anni-Frid viska till varandra under föreställningen.

Det var åtta år sedan de fyra Abba-medlemmarna syntes tillsammans i ett offentligt sammanhang.

Men under gårdagens stjärnspäckade premiär av "Mamma Mia: The party" på Tyrol i Stockholm bröt den ikoniska gruppen trenden.

"Abborna" anlände en efter en på röda mattan, under ett stort hemlighetsmakeri. Fram till kort innan premiären var det ännu inte bekräftat att hela gruppen skulle samlas.

Anni-Frid Lyngstad, 70, försökte hålla en låg profil under vimlet.

– Ja, det är alltid en återförening, säger hon och skrattar.

Agnetha Fältskog, 65, var märkbart glad över att återförenas med sina forna kolleger.

– Jo men det är spännande, det ska bli kul. Jag har hört så mycket bra så förväntningarna är stora.

Blir det en återförening?

– Det får du fråga de andra om, säger hon.

Abba-medlemmarna samtalade i vimlet

Abba-medlemmarna ville inte låta sig fotograferas tillsammans på röda mattan. De fyra bandmedlemmarna satt heller inte vid samma bord under föreställningen.

Men under pausen smög sig Agnetha Fältskog över till Anni-Frid Lyngstads bord. Agnetha sågs böja sig över för att viska något till Anni-Frid. De två vännerna sågs samtala en stund i vimlet.

Och till slut, efter föreställningen, valde alla fyra medlemmar att överraska publiken. För blott andra gången på 30 år återförenades gruppen tillsammans på scenen.

Gruppen radade upp sig och mottog publikens applåder – och stående ovationer. Trängseln var stor, och många i publiken kunde inte tro sina ögon.

Björn Ulvaeus, 70, var märkbart rörd över att se alla fyra samlade.

– Jättekul att alla tre vill komma, jag är jätteglad för det, säger han.

Abba återförenades senast i Stockholm för Sverigepremiären av "Mamma mia"-filmen 2008. Det var gruppens första offentliga möte sedan 1986. Då poserade de på Rivals terrass inför en samlad världspress.

 

Björn Ulvaeus: "Är jättegoda vänner"

Ulvaeus berättar att relationen fortfarande är väldigt nära.

– Det är väldigt sällan, alla under samma tak hör inte till vanligheterna. Vi är jättegoda vänner, vi har gått igenom något fantastiskt tillsammans och sådant gör att man får väldiga band med varandra.

Kommer ni göra något tillsammans nu när alla är här?

– Nej, nu ska vi ha kul och festa.

Samtidigt valde gruppen att grusa planerna på en återförening.

– Jag säger bestämt nej, därför att det är bra som det är och folk kommer ihåg oss som vi var, den där unga energiska popgruppen, säger Ulvaeus.

– Sådant kan jag inte svara på, men nej det tror jag inte. Vi slutade för så många år sedan, så är det, säger Benny Andersson, 69.

Han tackade nej till att arbeta med "Mamma mia: The party", för att inte var "intresserad".

– Jag vet inte, jag var inte det. Jag fick förfrågan kan man säga men jag har massa annat att göra som jag tycker är roligare, säger han.

VIP-bilar hämtade medlemmarna

Efter den känslosamma återföreningen rullades tre vip-bilar upp utanför Tyrol. Vid 22.30-tiden lämnade Anni-Frid Lyngstad festen med en blombukett och fördes ut till en väntande bil.

De andra Abba-medlemmarna lämnade Tyrol separat. Enligt uppgift till Expressen ska Benny Andersson ha tagit bakvägen, och slapp på så vis uppståndelsen.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.