Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Abbas känslor efter nya succén – managerns ord

Abba har återförenats.
Foto: Youtube/ABBA-VOYAGE
”Voyage” presenterades i Stockholm och London i förra veckan.
Foto: FREDRIK PERSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter 39 år återvände Abba och släppte ny musik förra veckan. 

”I still have faith in you” och ”Don't shut me down” hyllades stort av fans och recensenter världen över.

– Alla känner stor glädje och tacksamhet över det här fantastiska mottagandet, säger gruppens manager Görel Hanser.

Dubbelsingeln med ”I still have faith in you” och ”Don’t shut me down” släpptes förra torsdagen och glädjen hos Abba-fans världen över var total.

Många fans tackade Abba för comebacken.
Foto: SOPA IMAGES / THIAGO PRUDENCIO / SOPA IMAGES/S SIPA USA

Detsamma går att säga om de flesta kritiker och musikrecensenter, som hyllat båda låtarna.

Så, hur känns det för gruppen, en vecka senare?

– Självklart är alla jätteglada, vad kan man annars vara? Det var ingenting som man kunde förvänta sig. Alla känner stor glädje och tacksamhet över det här fantastiska mottagandet, säger bandets manager Görel Hanser.

”Lever normalt”

5 november släpps albumet ”Voyage”, men fram tills dess kommer gruppen leva som de har gjort de senaste 39 åren, berättar managern.

– Det är inte så att det har uppstått ett nytt Abba-liv. De har varit i studion vissa veckor och Benny har mixat och så, men det är inte så att det har blivit ett nytt Abba-liv på det sättet. De jobbar på med det vanliga och lever sitt normala liv, som de har gjort hela tiden, säger Hanser och fortsätter:

– De är inte i det dagligen, det är en apparat runtomkring som har skapat det här tack vare deras musik och planering. Men annars har de levt som vanligt, Benny sitter här och jobbar med musiken till konserten i London.

När det närmar sig albumsläppet, kommer gruppens rutiner att ändras på något sätt då?

– Det är inte som det var på 1970-talet när de levde ett Abba-liv på ett annat sätt. Så är det inte i dag. Då var de ju en aktiv grupp och jobbade i studion, reste runt på turnéer och gjorde tv-program och ständiga intervjuer. Då var de en aktiv grupp, det är de inte i dag, även om de under de här åren har jobbat fram den här nya plattan. Men jag vet att det inte är aktuellt att gå in i det i dag.

Forskare: ”Kan bli en ny våg av Abba-fans”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.