Foto: PER KAGRELLFoto: PER KAGRELL
 Foto: PER KAGRELL
Foto: OLLE LINDEBORG / SCANPIX SWEDENFoto: OLLE LINDEBORG / SCANPIX SWEDEN
 Foto: OLLE LINDEBORG / SCANPIX SWEDEN

Abba-stjärnorna återförenas igen

Publicerad

Abba återförenas – på sätt och vis. 

Expressen kan avslöja att Abba planerar en liveturné där det legendariska bandets musik kommer att framföras med hjälp av digitala kopior av medlemmarna. 

Anni-Frid, Agneta, Björn och Benny är allihop inblandade i projektet. 

– Det är kul att det är i en sån teknisk framkant, säger Benny Andersson till Expressen. 

Abba, ett av Sveriges mest framgångsrika band, splittrades år 1982. 

Sedan dess blir bandets medlemmar ständigt tillfrågade huruvida en återförening är på gång. 

Svaret är alltid nej.

Men då Expressen intervjuar Benny Andersson inför släppet av hans nya album "Piano" ger Abba-låtskrivaren plötsligt ett jakande svar på den eviga frågan. 

– Vi ses då och då, vi har gjort lite olika saker, och nu har vi ett projekt framför oss, säger Benny Andersson till Expressen. 

 

LÄS MER: Abba-medlemmarnas hemliga återförening 

Turné med digitala Abba-medlemmar

Det handlar om en turné där Abbas musik ska framföras av ett liveband, och där digitala kopior av bandmedlemmarna, så kallade avatarer, syns på scen. 

Turnén är planerad till 2019, berättar Benny Andersson – om projektet blir "tillräckligt vasst", det vill säga. 

– Det kommer att ta lite tid, det tar tid att digitalisera ett ansikte. 

– Det är kul att det är i sån teknisk framkant. Det ska bli intressant, säger han. 

 

LÄS MER: Efter succén – Abbas tragedier och miljarder

Abba-musik hörs på nya skivan

Bland spåren på det nya albumet "Piano" hörs avskalade tolkningar av Abba-klassiker, bland annat "Thank you for the music" och "Happy New Year". 

Låtarna valdes ut för att de är så populära bland lyssnarna, säger Benny Andersson.

– Jag kommer ju aldrig bli av med det, säger han om Abba-kändisskapet.

– Jag har inget emot det. Det är ju en stor, väldigt viktig del av mitt liv, det är ju det som gör att jag kan sitta här i dag. Möjlighet att göra exakt vad man behagar i stället för att få in till hyran. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag