Benny Andersson och Björn Ulvaeus kommer inte att vara med i Eurovision song contest i Malmö. Foto: AP
Benny Andersson och Björn Ulvaeus kommer inte att vara med i Eurovision song contest i Malmö. Foto: AP

ABBA säger nej till Eurovision

Publicerad

Ni kan sluta hoppas - Abba kommer inte att vara med i Eurovision Song Contest i Malmö.

Benny Andersson stänger alla dörrar till en återförening.

- Det finns inte på kartan, säger han.

Inför Eurovision Song Contest i Malmö nästa år finns det tankar på att ha med tidigare svenska vinnare i mellanakter och önskemålet framför alla är en återförening av Abba.

Spelar in nytt material

När nyheten om Agnetha Fältskog spelar in nytt material nyligen kom tändes många förhoppningar om att en återförening skulle kunna vara aktuell.

Även att ett Abba-museum ska invigas i Stockholm har fått fansen att hoppas.

Förhoppningar som nu helt grusas av Benny Andersson.

- Det är otroligt långt borta med en återförening. Det har aldrig varit så långt bort. Ljusår, säger han.

Men det är många som hoppas att ni ska dyka upp i Eurovision?

- Varför vill de det? För att Eurovision är i Sverige? Vi har ju haft det två gånger i alla fall sedan 1974, och vi har inte varit där då heller, säger han och skrattar.

Hyllar sin kollega

Däremot avslöjar han att han har fått lyssna på Agnethas material - och hyllar sin forna bandkollega.

- Det är kul att hon gör det. Jag har lyssnat på lite. Det låter otroligt modernt och bra.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag