Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Abba-museum ska bjuda på upplevelser

I vår öppnar Abba
Foto: Per Kagrell

Våren 2013 öppnar det nya Abba-museet på Djurgården i Stockholm.

Nu är det klart att besökarna kommer att kunna ta del bandets musikaliska historia med hjälp av musiktjänsten Spotify.

- Streamad musik på nätet är en av anledningarna till att Abba har fått en ny publik, musikintresserade som inte ens var födda när vi var aktiva på 70-talet, säger Björn Ulvaeus i ett pressmeddelande.

Abba fortsätter att fånga och fascinera nya fans i alla åldrar, bland annat tack vare användningen av musiktjänster på nätet. Något som Abba-medlemmen Björn Ulvaeus är tacksam för.

- Streamad musik på nätet är en av anledningarna till att Abba har fått en ny publik, musikintresserade som inte ens var födda när vi var aktiva på 70-talet, säger Abba-medlemmen i ett pressmeddelande.

När det nya Abba-museet öppnar på Djurgården i Stockholm i vår kommer besökarna att kunna ta del av bandets samlade verk i en interaktiv utställning, där nätmusiktjänsten Spotify står för en del av den musikaliska upplevelsen.

"Roligt och hedrande"

- Abba är ett ikoniskt band i musikhistorien och jag växte upp med deras musik omkring mig. Att vi nu samarbetar i skapandet av Abba The museum och den interaktiva musikupplevelsen känns fantastiskt roligt och hedrande, säger Daniel Ek, grundare och vd på Spotify i pressmeddelandet.

Abba-museet kommer att vara en del av den nya turistattraktionen Swedish Music Hall of Fame på Djurgården i Stockholm. Det nya museet kommer även att innehålla en utställning om den svenska populärmusikens historia och en egen "Hall of fame".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.