Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Abba-kvinnornas krav – efter nya inspelningarna

Abba, Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog och Benny Andersson.
Foto: ANDERS WESTIN/WESTIN PROMOTION/T / TT NYHETSBYR?N ANDERS WESTIN/WESTIN PROMOTION
Abba.
Foto: OLLE LINDEBORG / PRESSENS BILD
Agnetha Fältskog.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN
Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Benny Andersson and Anni Frid Lyngstad.
Foto: IBL/REX
Anni Frid Lyngstad.
Foto: S.VLASIC / STELLA PICTURES ABACAUSA

Sommaren 2017 samlades Abbas sångerskor Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad i studion med Björn Ulvaeus och Benny Andersson, och bandet spelade in två nya låtar tillsammans.

Nu hyllar Björn och Benny återföreningen med bandet – och avslöjar samtidigt Abba-kvinnornas krav inför avatarprojektet.

– Vi fick välja, eller rättare sagt; tjejerna fick välja vilket år de skulle utgå ifrån, säger Benny Andersson.

Trots att det gått 35 år sedan bandet lade ner, är Abba mer aktuella än någonsin. Musikalen och miljonsuccén "Mamma mia" har precis fått en uppföljare som nått biograferna, "Mamma Mia – here we go again". Samtidigt har bandet spelat in två nya låtar tillsammans, och förberedelserna för det påkostade projekt med Abba-avatarer pågår för fullt.

Sommaren 2017 bestämde sig det legendariska bandet att samlas i studion igen, och spelade in två nya låtar tillsammans. Genast märkte bandet hur bra de fortfarande jobbar tillsammans.

– Om man pratar gemenskap… När vi samlades vi fyra i studion nyss; åh! Wow! Där finns det ett band, säger Björn Ulvaeus.

– Det gick bara tillbaks till hur det var, direkt på nolltid. Alla hittade sina roller, och så började vi testa olika saker. Det var verkligen roligt, fyller Benny Andersson i.


LÄS MER: Skarsgårds avslöjar pinsamma mötet med Björn och Benny 


Hyllar Abba-kvinnorna

Benny Andersson hyllar Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstads prestation på de nya låtarna, och konstaterar att det genast låter som Abba när de sjunger tillsammans.

– Det låter som att det är vi, så enkelt är det. Det är nåt som händer när det är Agnetha och Frida som sjunger. De sjunger lika bra, även om de förmodligen sjunkit någon tonart. Det är intressant, säger han.

Låtarna ska användas i det avatar-projekt, där projektioner av Abba-medlemmarna ska uppträda. Avatarernas utseende baseras på hur Abba såg ut på toppen av sin karriär – något sångerskorna har bestämt.

– Avatarerna är från 1979. Vi fick välja, eller rättare sagt; tjejerna fick välja vilket år de skulle utgå ifrån, säger Benny Andersson.


LÄS MER: Abba-stjärnornas ultimatum – vändningen efter kritiken 


Spelar in två nya låtar

Andersson understryker att de två nya låtarna, som släpps i december, skrevs specifikt för avatarprojektet, och att återföreningen i studion inte betyder att det blir en ny skiva.

– Det finns ett skäl till att vi gjorde det här, och skälet var avatarprojektet. Men det känns inte relevant  att göra en ny Abba-skiva, säger han.

Samtidigt håller Björn Ulvaeus fansens förhoppningar uppe, och stänger inte dörren för fler Abba-låtar i framtiden – just för att inspelningen med de fyra tillsammans var en så rolig upplevelse.

– Det skulle vara för att det var så lustfyllt. Så kanske ett par låtar till?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.