Abba-Fridas sorg efter Olivia Newton-Johns död

Olivia Newton-John gick bort i måndags.
Foto: ADMEDIA, INC / BRENT PERNIAC/ADMEDIA/SIPA USA SIPA USA
Anni-Frid Lyngstad sörjer sin vän.
Foto: Crystal Hefner / Instagram / Camera Press / TT NYHETSBYRÅN

Olivia Newton-John sörjs av kändisvärlden.

En som var nära vän med skådespelaren och sångaren är Anni-Frid Lyngstad. På Instagram uttrycker Abba-medlemmen sin sorg.

”Du kommer alltid finnas i mitt hjärta”, skriver hon.

På måndagen meddelade Olivia Newton-Johns familj att hon avlidit.

I ett uttalande på Instagram skrev hennes familj att Olivia Newton-John dog fridfullt på sin ranch i södra Kalifornien i USA under måndagsmorgonen, omgiven av familj och vänner.

”Vi ber er att respektera familjens privatliv under denna svåra tid”, skrev maken John Easterling.

John Travolta, Newton-Johns motspelare i ”Grease”, kommenterade skådespelarens bortgång med känslosamma ord. 

”Min kära Olivia, du gjorde alla våra liv så mycket bättre. Ditt avtryck var enormt. Jag älskar dig så mycket”, skrev John Travolta på Instagram och avslutar med ”Din Danny, din John!”.

Även musikalstjärnan Barbara Streisand publicerade en bild på Instagram och skriver:

”För ung för att lämna den här världen. Må hon vila i frid.”

Kärleksfulla orden

Nu hyllas Olivia Newton-John av Abba. På bandets Instagram-konto har de delat med sig av en bild tillsammans med skådespelaren samt uttalandet från både Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog.

”Så ledsen över att höra om Olivias bortgång. En fin person har lämnat oss och det är många av oss som sörjer henne nu. Mina tankar går till familjen och hennes musik och personlighet kommer alltid finnas kvar i minnet.”, skriver Agnetha Fältskog.

”Vad känner man, vad säger man när den finaste, snällaste och mest kärleksfulla kvinna lämnar oss för att resa någon annanstans. Hjärtat gör ont av att tänka på Olivias modiga kamp mot en, i hennes fall, oövervinnerlig fiende.”, skriver Anni-Frid Lyngstad i sitt uttalande.

Hon fortsätter:

”Jag är tacksam över att ha känt en person som dig Olivia och du kommer alltid finnas i mitt hjärta.”.

Anni-Frid Lyngstad och Olivia Newton-John var goda vänner. På Lyngstads födelsedag i november förra året publicerade Newton-John en grattishälsning på sin Instagram.

”Så stolt över dig! Kärlek och ljus!”, skrev ”Grease”-stjärnan.

https://www.instagram.com/p/ChCPhPXInHg/

Olivia Newton-John hade länge varit obotligt sjuk i cancer och genomgått flera tuffa behandlingar. Hon fick först diagnosen 1992, och senare ett återfall 2013 som hon hanterade i hemlighet – och sedan kom sjukdomen tillbaka en tredje gång 2017. Då var den obotlig.

Familjen har inte uppgett någon dödsorsak, men en källa nära Newton-John bekräftar för TMZ att hon somnat in efter att ha haft cancer i 30 år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.