Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Abba-Fridas mystiska ord om comebacken

Anni-Frid LyngstadFoto: OLLE SPORRONG
Foto: EMMALISA PAULY
Abba

I våras offentliggjordes Abbas återförening – gruppen har spelat in två nya låtar och är aktuella med en avatar-turné. 

Nu berättar Abba-medlemmen Anni-Frid Lyngstad att arbetet inte riktigt har gått som planerat.

– Det är ju spännande för att vi redan hunnit spela in två låtar som är väldigt bra, säger hon.

För 35 år sedan splittrades Abba. Men i våras berättade Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog att Abba skulle återförenas i ett nytt projekt. 

Det är en turné där Abbas musik kommer framföras av ett liveband, och där digitala kopior av bandmedlemmarna syns på scen – och till det skrevs det två helt nya Abba-låtar.

”Beslutet att sjösätta det spännande Abba-avatar-projektet fick en oväntad konsekvens. Vi fyra kände att det efter 35 år kunde vara roligt att jobba ihop igen och gå in i studion. Så gjorde vi det. Och det var som att tiden hade stått stilla och att vi bara hade varit borta på en kort semester. En extremt glädjande upplevelse!”, skrev medlemmarna i ett pressmeddelande.

Abba-Frida om projektet

Abba har i dag spelat in två nya låtar och arbetat hårt med det projekt där fyra digitalt framställda ”abbatarer” framför gruppens hits. Men projektet har inte riktigt gått som planerat enligt sångerskan och Abba-medlemmen Anni-Frid Lyngstad.

– Vi håller ju på med vårt projekt så vi får se var det bär oss någonstans. Än så länge så har det väl kanske inte blivit så som vi tänkte, vi jobbar på det allihopa, säger Abba-Frida.

Världsstjärnan berättar också vad hon tycker om de nya Abba-låtarna som bandet har spelat in tillsammans.

– Det är ju spännande för att vi redan hunnit spela in två låtar som är väldigt bra, tycker jag själv, säger hon.

Benny Andersson har tidigare berättat att gruppen har mycket arbete framför sig tillsammans då Abbas avatar-projekt ska ut på världsturné 2019, och därför ses med jämna mellanrum.

– Vi ses ju då och då. Framför allt nu när vi har det här avatar-projektet framför oss. Vi har många möten framför oss. Det är kul att det är i sån teknisk framkant. Det ska bli intressant, säger Benny Andersson. 

Björn Ulvaeus berättade om glädjen att gå in i studion tillsammans. 

– Det har varit jättegod stämning i studion. Vi var tillbaka där vi en gång slutade, egentligen på nolltid, säger Björn Ulvaeus. 

 

LÄS MER: Abba-Bennys nya avslöjande om storslagna återföreningen 

 

Abba-Frida dök upp på Ledins bröllop

Under lördagen var Abba-Frida på plats, bland flera välkända personer, då John Ledin gifte sig med grevinnan Alexandra Hamilton i Heliga Trefaldighets kyrka i Kristianstad. 

– Bröllopet var så förtjusande, och avspänt tycker jag med alla de här små söta brudnäbbarna som dansade. Och lyckligt, det är alltid lyckligt med bröllop, man blir glad. Atmosfären gör en glad. Jag hoppas att det blir ett lyckligt liv för dem, sade hon.

 

LÄS MER: Tomas Ledins lycka på sonens bröllop