Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Abba-dotterns dolda liv – dyker upp igen

Vilka är ABBA?
Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskogs barn har till stora delar växt upp bortom offentligheten. Foto: STEFAN LINDBLOM / STELLA PICTURES
Linda Ulvaeus tillsammans med Magnus Roosmann och Björn Bengtsson vid premiären av ”Quick” på Rigoletto i Stockholm. Foto: CHARLOTTE BRUNZELL/TT / CHARLOTTE BRUNZELL TT NYHETSBYRÅN
Linda Ulvaeus på galapremiär 2016.Foto: /IBL / /IBL
Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus med nyfödda dottern Linda Ulvaeus 1973.Foto: LARS NYBERG
Linda Ulvaeus är med i nya filmen ”Quick”, där David Dencik spelar huvudrollen som Thomas Quick.Foto: Ragna Jorming / Ragna Jorming
Linda Ulvaeus 2008.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
1 / 7

Abba-stjärnorna Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskogs dotter Linda Ulvaeus är inte lika känd som sina föräldrar.

Därför är de få människor som känner igen henne när hon nu är aktuell med en roll i nya filmen ”Quick”. 

Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus dotter Linda Ulvaeus, 46, har sedan länge växt upp.

Men trots att hon inte synts i rampljuset på samma sätt som sina kändisföräldrar har hon som skådespelare och röstskådespelare ändå setts och hörts i tv-rutan vid några tillfällen.

Hon har även medverkat i teaterpjäser som Colin Nutleys ”Under solen”, som slutproduktion på Teaterhögskolan och i ”Vem är rädd för Virginia Woolf” För Riksteatern, där hon bland annat spelade mot Suzanne Reuter.

2007 var Linda Ulvaeus med i ett avsnitt av SVT-serien ”Playa del Sol” och sedan dess har hon också gjort en av rösterna i den svenska översättningen av ”The Lego Movie”. 

Syns i nya ”Quick”-filmen

I Mikael Håfströms nya verklighetsbaserade biofilm ”Quick”, om fallet och den juridiska skandalen med Thomas Quick dyker Linda Ulvaeus upp igen. Där spelar hon chefpsykologen Birgitta Ståhle.

Genom åren har Abba-dottern dock sett till att mestadels hålla sig anonym, och har mycket sällan pratat med media. I en intervju med Expressen 2008 förklarade hon att hon helst inte pratar om sin uppväxt som ”Abba-barn”.

– Min största dröm när jag var liten var att få vara en helt normal människa, en person som inte alla hade förutfattade meningar om. Alla har ju tankar om hur man är och hur allt varit och så är man ändå så otroligt normal själv, man är ju bara människa, sa Linda Ulvaeus till Expressen vid tillfället.

Björn Ulvaeus om kontakten med Agneta Fältskog

Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus har utöver Linda Ulvaeus även sonen Chistian Ulvaeus, 41, tillsammans.

Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskogs äktenskap upphörde 1979. Tre år senare upplöstes Abba som grupp. 

I det brittiska programmet ”Julhyllning till Abba” berättade Ulvaeus 2017 att han fortfarande har kontakt med exhustrun, och att de båda ringer varandra varje nyårsafton.

– Agnetha är en vän och någon som jag en gång älskade och som jag har två fantastiska barn med, sa han då.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.