Abba-Björns kryptiska svar på frågan om singellivet

Björn Ulvaeus berättar om livet efter skilsmässan.
Foto: PETER JOHANSSON / STELLA PICTURES/PETER JOHANSSON PETER JOHANSSON
Lena och Björn Ulvaeus på världspremiären av ”Mamma Mia the Party” på Tyrol i Stockholm.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Björn Ulvaeus är aktuell med en ny föreställning om Pippi med Cirkus Cirkör.
Foto: PETER JOHANSSON / STELLA PICTURES/PETER JOHANSSON STELLA PICTURES
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Björn Ulvaeus lever ett nytt liv efter att tidigare under våren genomgått en skilsmässa från exfrun Lena.

När han medverkar i Sveriges Radios ”P4 Extra – Gästen” svarar han att det inte är ”helt omöjligt” att han kommer dejta i sommar – men vill inte fullt ut svara på om det finns någon särskild ny person i hans liv.

– Det finns många speciella i mitt liv, säger Ulvaeus.

Björn Ulvaeus, 77, och Agnetha Fältskog, 72, var ett av 1970- och tidiga 1980-talets allra hetaste kärlekspar. När de gick skilda vägar 1981 kom det därför som en chock för många fans.

Kort efter uppbrottet hittade dock Björn Ulvaeus kärleken på nytt – på en nyårsfest hemma hos Benny Andersson och Anni-Frid Lygnstad träffade han kvinnan som skulle komma att bli hans hustru de kommande 41 åren, Lena Ulvaeus, tidigare Källersjö.

– Vi blev verkligen blixtkära. Så konstigt att man är ungkarl i en vecka och sedan bara trillar dit direkt. Men det måste ju ha varit rätt eftersom vi fortfarande är lyckligt gifta efter så många år, berättade Ulvaeus för DN 2020.

Tidigare under våren stod det klart att Björn och Lena Ulvaeus ansökt om en gemensam skilsmässa.

”Efter många fina och händelserika år har vi bestämt oss för att skilja oss. Vi förblir nära och goda vänner och kommer att fortsätta att fira våra barnbarns födelsedagar och andra familjehögtider tillsammans”, sa paret i ett gemensamt uttalande via Ulvaeus talesperson då.

Nya livet för Björn Ulveus

För första gången sedan i början av 1980-talet blev superkändisen alltså singel och ställde om sitt liv, bland annat flyttade han från huset i Djursholm till en ny lägenhet i Stockholm. 

I en intervju med Titti Schultz på Sveriges Radios ”P4 Extra – Gästen” får Ulvaeus frågan om han kommer ägna sommaren åt att dejta.

– Ja... alltså det där vet man inte riktigt vad man ska svara på. 

– Inte helt omöjligt, säger han i intervjun.

Schultz, som påtalar att det inte gick så värst lång tid mellan Agnetha Fältskog och Lena Ulvaeus, frågar då om det möjligen kan vara så att det redan finns en speciell person i hans liv.

Hon får då ett kryptiskt svar av stjärnan. 

– Det finns många speciella i mitt liv.

Abba-stjärnans nya liv – slutade med alkohol

Björn Ulvaeus slutade med alkohol – nya livet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.