Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Abba-Bennys nya avslöjande om storslagna återföreningen

Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad och Benny Andersson.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Abba
Foto: ANDERS WESTIN/WESTIN PROMOTION/T / TT NYHETSBYR?N ANDERS WESTIN/WESTIN PROMOTION
Benny Andersson
Foto: /IBL / /IBL
Medlemmarna i popgruppen Abba, fr v Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad och Benny Andersson.
Foto: PER KAGRELL
Foto: MIKAEL SJÖBERG

Musikalfilmen "Mamma Mia! Here We Go Again" visas på biodukar över hela landet, samtidigt som Abba-medlemmarna förbereder sig för sitt nya projekt - en hologramföreställning.

Nu avslöjar Benny Andersson orsaken till att den legendariska gruppen inte kommer att återförenas på scen i fysisk form. 

– Gå in i studion är en helt annan sak, säger Benny Andersson.

För 35 år sedan splittrades Abba. Men i våras berättade Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog, i ett pressmeddelande, att Abba skulle återförenas. Gruppen har spelat in två nya låtar och är aktuella med en avatar-turné. 

Men att stå på scenen tillsammans i fysisk form är inget som är aktuell avslöjar Benny Andersson. 

– Det tror jag inte, vad skulle det vara? Nej det tror jag inte. Kanske att vi visar oss tillsammans i samband med något, säger han.

Benny Andersson förklarar vidare om orsaken till att musikgruppen inte har några planer på att uppträda tillsammans:

– Jag tror att ingen vill det. Gå in i studion är en helt annan sak, det är bara vi och vi gör exakt vad vi vill och har kontroll på allt vi gör, det är bara lustfyllt. Men att ställa sig på en scen i Globen eller något när det sitter en publik där och väntar på att det ska hända något – det är mycket, mycket jobbigare, säger han.


LÄS MER: Abba-stjärnornas ultimatum – vändningen efter kritiken 


"Tillbaka där vi en gång slutade"

Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog skrev i det tidigare pressmeddelandet om det nya hologramprojektet och hur det har varit att gå in i studion och skriva ny musik. 

”Beslutet att sjösätta det spännande Abba-avatar-projektet fick en oväntad konsekvens. Vi fyra kände att det efter 35 år kunde vara roligt att jobba ihop igen och gå in i studion. Så gjorde vi det. Och det var som att tiden hade stått stilla och att vi bara hade varit borta på en kort semester. En extremt glädjande upplevelse!” skrev Abba-medlemmarna. 

Björn Ulvaeus berättar om glädjen att gå in i studion tillsammans. 

– Det har varit jättegod stämning i studion. Vi var tillbaka där vi en gång slutade, egentligen på nolltid, säger Björn Ulvaeus. 


LÄS MER: Världsstjärnans erkännande om svenskarna: "Alltid funnits” 


Benny Andersson: "Vi har många möten framför oss"

Benny Andersson berättar att gruppen fortfarande ses och att de har mycket arbete framför sig tillsammans. 

– Vi ses ju då och då. Framför allt nu när vi har det här avatar-projektet framför oss. Vi har många möten framför oss, säger Benny Andersson. 

Abbas avatar-projekt ska ut på världsturné 2019. Det är en turné där Abbas musik kommer framföras av ett liveband, och där digitala kopior av bandmedlemmarna, så kallade avatarer, syns på scen. 

– Det är kul att det är i sån teknisk framkant. Det ska bli intressant, har Benny Andersson tidigare sagt till Expressen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.