Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter förseningen – Abbas besked om de nya låtarna

Förra året kom nyheten om Abbas återförening och att bandet hade två nya låtar och planerade en avatar-turné på gång.
Foto: OLLE LINDEBORG / TT / / TT NYHETSBYRÅN
Nu berättar Björn Ulvaeus att låtarna kan komma att släppas i höst – om allt går enligt planerna.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Förra året kom nyheten om Abbas återförening och att bandet hade två nya låtar och planerade en avatar-turné på gång.

Nu berättar Björn Ulvaeus att låtarna kan komma att släppas i höst – om allt går enligt planerna.

– Avatarerna kommer förhoppningsvis och antagligen att sjunga en ny Abba-sång i en video i september eller oktober, säger han i en intervju med danska Ekstrabladet.

35 år efter uppbrottet meddelade Abba förra året att de skulle återförenas i ett nytt projekt. De fyra medlemmarna Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog har två nya låtar, ”Don't shut me down” och ”I still have faith in you”, och en planerad avatar-turné där digitala kopior av bandmedlemmarna syns på scen tillsammans med ett liveband.

”Beslutet att sjösätta det spännande Abba-avatar-projektet fick en oväntad konsekvens. Vi fyra kände att det efter 35 år kunde vara roligt att jobba ihop igen och gå in i studion. Så gjorde vi det. Och det var som att tiden hade stått stilla och att vi bara hade varit borta på en kort semester. En extremt glädjande upplevelse!”, skrev medlemmarna i ett pressmeddelande då.

Projektet blev försenat

Förra året berättade Abba-medlemmen Anni-Frid Lyngstad att projektet inte riktigt gått enligt planerna och projektet har blivit försenat. Från början var det tänkt att den första låten skulle vara klar i december förra året.

– Vi håller ju på med vårt projekt så vi får se var det bär oss någonstans. Än så länge så har det väl kanske inte blivit så som vi tänkte, vi jobbar på det allihopa, sa hon då.

Abba på scen 1979.
Foto: RON FREHM / AP TT NYHETSBYRÅN

Berättar om planerna

Nu avslöjar Björn Ulvaeus i en intervju med danska Ekstrabladet när projektet förhoppningsvis kommer kunna visas för fansen – om allt går enligt planerna. 

– Avatarerna kommer förhoppningsvis och antagligen att sjunga en ny Abba-sång i en video i september eller oktober, säger han i intervjun.

Ulvaeus berättar att de fortfarande jobbar med Abba-avatarerna, och hoppas att allt blir klart i tid – men lovar inget.

– Vi arbetar fortfarande med Abba-avatarerna, som är digitala kopior av oss själva. Det är väldigt märkligt, men också väldigt roligt, säger Björn Ulvaeus och fortsätter:

 – Jag lovar ingenting, men jag hoppas.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.