Abba Foto: Polar Music Int'L. / STELLA PICTURES ZUMA PRESSAbba Foto: Polar Music Int'L. / STELLA PICTURES ZUMA PRESS
Abba Foto: Polar Music Int'L. / STELLA PICTURES ZUMA PRESS
Abba Foto: Ap Pressens Bild / AP PRESSENS BILDAbba Foto: Ap Pressens Bild / AP PRESSENS BILD
Abba Foto: Ap Pressens Bild / AP PRESSENS BILD

Abba återuppstår – som ett hologram

Publicerad

Nu är det klart.

Ett av Sveriges största band genom tiderna återuppstår som hologram.

– Det är en tidsmaskin som fångar essensen av de vi var då och de vi är i dag, säger Benny Andersson i ett pressmeddelande.

Det har gått nästan 35 år sedan de senast stod på scen tillsammans. Nu är det klart att den svenska supergruppen Abba återuppstår – som ett hologram. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi är inspirerade av de gränslösa möjligheter som framtiden bjuder på och vi älskar att vara del av skapandet av något nytt och dramatiskt. Det är en tidsmaskin som fångar essensen av de vi var då och de vi är i dag, säger Benny Andersson i pressmeddelandet.

 

LÄS MER: Abba planerar en ny supershow

 

Hologramföreställningen är ett samarbete mellan Abba, Universal Music Group och Simon Fuller, som kanske mest är känd för att ha skapat gruppen Spice Girls samt för att ligga bakom tv-programmen "Idol" och "So you think you can dance".

Abbas Anni-Frid Lyngstad: "Våra fans ber oss alltid att återförenas"

Enligt pressmeddelandet har Abbas medlemmar varit involverade i hela den kreativa processen med syftet att göra konserten så autentisk som möjligt samt att behålla integriteten av bandets vision.

– Våra fans världen över ber oss alltid att återförenas så jag hoppas att den här nya Abba-skapelsen kommer göra dem lika uppspelta som jag är, säger Anni-Frid Lyngstad i pressmeddelandet.

Tupac Shakur och Whitney Houston som hologram

Abba är inte de första artisterna att bli hologram. Tidigare har bland andra artisterna Tupac Shakur, Ronnie James Dio, Michael Jackson och Whitney Houston, som alla gått bort, återvänt i form av hologram.

 

LÄS MER: Whitney Houston ska turnera som hologram

 

Fler detaljer om hologramåterföreningen kommer att släppas nästa år.

Expressen har sökt Benny Andersson och Björn Ulvaeus. Via deras presskontakt avböjer de dock att kommentera den nya showen ytterligare.

Följ Expressen Nöje på Facebook – där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag