Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Abba återuppstår – som ett hologram

Abba Foto: Polar Music Int'L. / STELLA PICTURES ZUMA PRESS
Abba Foto: Ap Pressens Bild / AP PRESSENS BILD

Nu är det klart.

Ett av Sveriges största band genom tiderna återuppstår som hologram.

– Det är en tidsmaskin som fångar essensen av de vi var då och de vi är i dag, säger Benny Andersson i ett pressmeddelande.

Det har gått nästan 35 år sedan de senast stod på scen tillsammans. Nu är det klart att den svenska supergruppen Abba återuppstår – som ett hologram. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi är inspirerade av de gränslösa möjligheter som framtiden bjuder på och vi älskar att vara del av skapandet av något nytt och dramatiskt. Det är en tidsmaskin som fångar essensen av de vi var då och de vi är i dag, säger Benny Andersson i pressmeddelandet.

 

LÄS MER: Abba planerar en ny supershow

 

Hologramföreställningen är ett samarbete mellan Abba, Universal Music Group och Simon Fuller, som kanske mest är känd för att ha skapat gruppen Spice Girls samt för att ligga bakom tv-programmen "Idol" och "So you think you can dance".

Abbas Anni-Frid Lyngstad: "Våra fans ber oss alltid att återförenas"

Enligt pressmeddelandet har Abbas medlemmar varit involverade i hela den kreativa processen med syftet att göra konserten så autentisk som möjligt samt att behålla integriteten av bandets vision.

– Våra fans världen över ber oss alltid att återförenas så jag hoppas att den här nya Abba-skapelsen kommer göra dem lika uppspelta som jag är, säger Anni-Frid Lyngstad i pressmeddelandet.

Tupac Shakur och Whitney Houston som hologram

Abba är inte de första artisterna att bli hologram. Tidigare har bland andra artisterna Tupac Shakur, Ronnie James Dio, Michael Jackson och Whitney Houston, som alla gått bort, återvänt i form av hologram.

 

LÄS MER: Whitney Houston ska turnera som hologram

 

Fler detaljer om hologramåterföreningen kommer att släppas nästa år.

Expressen har sökt Benny Andersson och Björn Ulvaeus. Via deras presskontakt avböjer de dock att kommentera den nya showen ytterligare.

Följ Expressen Nöje på Facebook – där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!