A tribe called quest-medlemmen Phife Dawg har avlidit, 45 år gammal. Foto: Rex/Shutterstock / REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
A tribe called quest-medlemmen Phife Dawg har avlidit, 45 år gammal.  Foto: Rex/Shutterstock / REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

A tribe called quest-medlemmen är död

Publicerad

A tribe called quest-medlemmen Phife Dawg har avlidit, 45 år gammal.

Det rapporterar flera amerikanska medier, bland andra TheSource.com

Dödsorsaken är ännu okänd.

A tribe called quest-medlemmen Phife Dawg har gått bort, enligt flera amerikanska medier.

Rapparen blev 45 år.

Sajten TheSource.com rapporterar att artisten haft hälsoproblem de senaste åren. Phife Dawg, vars riktiga namn var Malik Isaac Taylor, diagnostiserades med diabetes typ 1 1990. Han ska ha kämpat med sjukdomen sedan dess, enligt TheSource.com.

Dödsorsaken är ännu okänd.

"Vila i frid Phife"

Producenten och radiopersonligheten Statik Selektah, som egentligen heter Patrick Baril, twittrar om händelsen:

"Bekräftat. Vila i frid Phife", skriver han på Twitter.

Musiksajten Bluntiq skriver på Twitter:

"Vi är ledsna att rapportera att Phife Dawg från A tribe called quest har gått bort. Vila i frid till legenden", skriver sajten.

 

LÄS MER: Obama gästartist – när A tribe called quest gör comeback

 

Hyllningarna strömmar in på nätet

Det var DJ Chuck Chillout, som egentligen heter Charles Turner, som först twittrade ut nyheten.

"Vila i frid till Phife Dawg i A tribe called quest", skriver han på Twitter och fortsätter:

"Phife – hiphop och rapens ordkrigare. så enkelt är det.

Gruppen har ännu inte gjort något officiellt uttalande.

A tribe called quest bildades av Phife Dawg, Q-Tip och Ali Shaheed Muhammad 1985. Flera av trions låtar har blivit moderna klassiker.

En av gruppens kändaste låtar är "Can I Kick It?"

A tribe called quest räknas som en av 90-talets mest inflytelserika rapgrupper. De splittrades 1998, men har återförenats två gånger, senaste gången var i fjol.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag