90-talstjärnans attack: ”Jag ska döda hela din familj, lovar”

Steve Harwell har haft stora problem med hälsan och meddelade nyligen att han ska ta en paus.
Foto: Instagram

Alla pratar om bandet Smash Mouth just nu – 24 år efter deras superhit.

Men kanske inte av den anledningen som det amerikanska bandet hade hoppats på.

Kommer du ihåg Smash Mouth?

Rockbandet som slog igenom 1997 och radade upp hits som ”Walkin' on the sun”, ”All star” och ”Then the morning comes”, låtar som har hörts i många filmer och olika kommersiella sammanhang genom åren.

Bandet har haft uppemot 15 olika medlemmar sedan det grundades och är fortfarande aktivt, trots att det senaste albumet släpptes 2012.

Nu har bandet från Kalifornien åter hamnat i ropet efter en uppmärksammad spelning på en lokal öl- och vinfestival norr om New York nyligen.

https://www.instagram.com/p/CSpFm0ilJ2l/?hidecaption=true

Sluddrade på scen

Sångaren och grundaren Steve Harwell hamnade särskilt i fokus efter att att ha uppträtt märkbart berusad under spelningen. En spelning som också drabbades av flera tekniska problem, däribland ett trasigt ljudsystem och spräckta högtalare.

I ett videoklipp som har cirkulerat på Tiktok och Twitter kan man se hur sångaren Steve Harwell tappar öl och drinkar på scen, sluddrar, svajar fram och tillbaka för att hitta balansen, svär åt publiken och framför sång dränkt i rundgång.

Steve Harwell på scen under en spelning utanför New York.
Foto: Tiktok

”Ska döda hela din familj”

Ett vittne på Tiktok, vars video har fått hundratusentals reaktioner, och 1,3 miljoner visningar, beskriver det hela som ”den mest kaotiska spelningen i hela mitt liv – jag finner inga ord”.

Vid ett tillfälle bjöd bandet upp en berusad kvinna ur publiken på scen som skrek ”det är min födelsedag” upprepade gånger, medan åskådare stod helt stilla och inte förstod vad som försiggick. 

Ingen förstod varför kvinnan kom upp på scen.
Foto: Tiktok
”Det är min födelsedag!”
Foto: Tiktok

Enligt vittnet såg det dessutom ut som att Steve Harwell gjorde en nazisthälsning uppe på scen.

Steve Harwell
Foto: Tiktok

Vi ytterligare tillfälle tycks Steve Harwell även ha hamnat i en dispyt med någon i publiken. Vad som föranledde ordväxlingen framkommer däremot inte.

– Jag ska fan döda hela din familj, jag lovar, hör man Steve Harwell säga i videoklippet.

Steve Harwell vände sig till någon i publiken, oklart varför.
Foto: Tiktok

Kollapsade på scen

2016 kollapsade Smash Mouth-sångaren Steve Harwell på scen mitt under en konsert och fick köras till sjukhus med ambulans. Året efter hade sångaren svårigheter att andas strax innan bandet skulle gå på scen. 

Nyligen meddelade Steve Harwell att han behöver ta en paus framöver till följd av en hjärtmuskelsjukdom och andra problem med hjärtat. En representant för bandet berättade för TMZ att Steve Harwell regelbundet har tagit medicin men behöver ta en paus för att undvika ytterligare problem. Sedan dess har en ersättare tagit Steve Harwells vid ett par av bandets spelningar under hösten. 

Än så länge har bandet inte kommenterat den urspårade spelningen utanför New York.

Se videoklippet från konserten i fråga här.

ZZ Tops basist Dusty Hill har dött

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.