Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

90-talstjärnan förstorade brösten – tappade håret

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
90-talsstjärnan Hannah Spearritt
Foto: Roger Murmann
90-talsgruppen S Club 7, med Hannah Spearritt
Foto: JONATHAN HORDLE/REX / JONATHAN HORDLE/REX REX FEATURES

90-talsstjärnan Hannah Spearritt, 36, förstorade sina bröst – då började hon tappa håret och förlora balansen.

I en intervju med Daily Mail berättar S Club 7-sångerskan om sina hälsoproblem efter skönhetsoperationen.

– Jag kunde inte röra mig från sängen för att jag hade så ont i musklerna. Jag förlorade mitt balanssinne, frös alltid och tappade minnet, säger hon till tidningen.

Det brittiska popbandet S Club 7 var giganter under det tidiga 2000-talet. Mellan 1999 och 2004, de år som gruppen var aktiva, sålde S Club 7 mer än 17 miljoner album.

Gruppen hade sju medlemmar varav den mest kända är Hannah Spearritt, som efter S Club 7:s nedläggning sadlade om från popstjärna till skådespelare med roller i bland annat "Eastenders”.

När S Club 7 återförenades 2015 hade Hannah Spearritt skaffat sig en ny look samt förstorat brösten.

Men glamouren var blott en fasad – i själva verket mådde Hannah Spearritt uselt efter sin skönhetsoperation. Detta på grund av hälsoproblem som orsakats av ingreppet.

I en intervju med Daily Mail berättar Hannah Spearritt att hon drabbades av utmattningsliknande symptom som var på vippen att förstöra inte bara hennes hälsa utan också hennes karriär och relationer.

Valde att ta ut implantaten

2016 valde Hannah Spearritt att ta ut sina implantat och i dag beskriver hon perioden som ”de svåraste och mest traumatiska fyra åren i mitt liv”.

– Jag kände mig aldrig kvinnlig nog. Jag jämförde mig själv med de andra tjejerna i bandet när vi tog pressbilder och jag var avundsjuk på deras vackra kurvor, säger Hannah Spearritt till Daily Mail.

Efter operationen var Hannah Spearritt glad över att slippa behöva använda vadderade behås. Men det dröjde inte länge innan biverkningarna kom.

– Det hade inte ens gått ett halvår innan mitt hår började falla av i klumpar. Sedan började jag sova mer och mer, till slut sov jag 22 timmar om dagen. Jag kunde inte röra mig från sängen för att jag hade så ont i musklerna. Jag förlorade mitt balanssinne, frös alltid och tappade minnet, säger 90-talsstjärnan till Daily Mail.

2014 bönföll Hannah Spearritts dåvarande partner sångerskan att söka upp en läkare. Där fick hon beskedet att hon drabbats av en depression och fick därför det antidepressiva läkemedlet Prozac utskrivet.

Kort därefter träffade Hannah Spearritt en psykiatriker som gav henne maxdosen av Pregabalin, en medicin mot epilepsi och ångest.

Hannah Spearritt: "Kändes som jag skulle dö"

Inte heller det hjälpte.

– Läkarna lyssnade inte på mig. Det kändes som att jag höll på att dö, jag kunde knappt gå, säger Hannah Spearritt till Daily Mail.

Sångerskan fick mer och mer medicin – samtidigt hade hennes partner gjort en tidslinje som visade på att problemen började i samband med att Hannah Spearritt opererade sina bröst.

– Jag ville inte lyssna. Jag förnekade det och sa åt Adam att han var galen. Till slut ledde det till stora bråk och vi gjorde slut. Jag ville inte ge upp mina bröst.

2016 återförenades Hannah Spearritt med sitt ex och bestämde sig i samma veva för att ta ut bröstimplantaten.

I dag mår S Club 7-sångaren bra och har samtidigt valt att vittna om sin situation för att kunna hjälpa andra i samma situation.

– Jag vill inte skapa panik men se till att läsa på om de potentiella riskerna och ta till dig av berättelser som min, svarar Hannah Spearritt på frågan om vad hon vill ge andra kvinnor för råd.

Sedan tillägger hon:

– Faktiskt... skaffa inte bröstimplantat.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.