Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

9 av de mest kontroversiella kändisomslagen

Det gäller att stå ut i tidningshyllan för att fånga läsarens intresse.

Vissa magasin har gått längre än andra och både hyllats och hatats för det.

Här är några av de mest omtalade kändisbilderna som hamnat på omslag - genom tiderna.

 1. 1. Nakna bröst blev för mycket

  När Janet Jackson år 1993 poserade för omslaget till Rolling Stone var hon endast klädd i jeans med händerna sträckta över huvudet. Bakom henne stod en man som inte syntes, förutom hans händer som höll för stjärnans nakna bröst. Det blev för mycket för vissa som tyckte att omslaget var för provocerande.


 2. 2. Uppmärksammad amning

  När magasinet W år 2008 publicerade en bild på Angelina Jolie som ammade sitt barn hemma höjdes upprörda röster. Men kritiken om att Jolie ammade "öppet" verkade inte röra Jolie och Brad Pitt. Paret donerade miljonsumman de fått för bilden på omslaget och flera i tidningen till välgörenhet.


 3. 3. Kanyes passion

  Flera troende världen över reagerade år 2006 starkt på omslaget med Kanye West där han bär en törnekrans likt Jesus. Rubriken på omslaget löd "The passion of Kanye West". Tidningen Rolling Stone sa efteråt att omslaget var menat som konstnärligt och att det inte var meningen att förolämpa någon.


 4. 4. Bild på död Michael Jackson

  Det pågick en stor debatt om huruvida OK Magazine hade gjort fel eller inte när de 2009 valde att publicera en bild på Michael Jacksons döda kropp på sitt omslag. Bilden var enligt magasinet den sista på stjärnan.


 5. 5. Klädd i dött djur

  Lady Gaga var hetluften när hon 2010 bar en klänning av kött på ett omslag för japanska Vogue. Hon försvarade sin outfit efteråt med att säga att hon inte menade att vara respektlös mot vegetarianer eller veganer. Det blev dock svårt för många att glömma eftersom stjärnan även dykt upp på en gala i samma typ av köttdräkt.


 6. 6. Upprörda föräldrar

  GQ:s omslag med "Glee"-stjärnorna Dianna Agron och Lea Michele och Cory Monteith blev inte direkt en hit. Många föräldrar tyckte att de utmanande poserna som stjärnorna från ungdomsserien gjorde sände fel signaler till deras unga fans.


 7. 7. Gravidmage

  Numera är det trend. Men när den då höggravida Demi Moore poserade naken på omslaget av Vanity Fair med en hand under sin gravidmage och en annan över brösten var det mer ovanligt. Då var omslaget både hyllat och hatat.


 8. 8. Ung Britney i trosor

  Britney Spears var bara 18 år när det här avklädda omslaget till Rolling Stones kom ut. Reaktionerna på bilden med Britney i behå och trosor på en soffa med gosedjur var delade. Men det var något som den världskända fotografen David LaChapelle efteråt sa sig ha varit beredd på.


 9. 9. Barnstjärnan med vapen

  Den då 17-åriga "Gossip Girls"-stjärnan Taylor Momsen poserade på omslaget till Revolver med ett vapen 2010. Det fick många att uttala sig om att omslaget med stjärnan romantiserade vapen.


Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!