Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

75-årige rockikonens plan – med 48 år yngre flickvännen

Don McLean under en spelning i Helsingfors i Finland 2013.
Foto: Shutterstock
Flickvännen Paris Dylan är 48 år yngre än Don McLean.
Foto: instagram.com/parisdylanmodel

Don McLean planerar att pensionera sin gitarr och lämna musiken. 

Men kärlekslivet tycks blomstra för 75-åringen.

Don McLean, 75, släppte hiten ”American pie” – med den klassiska refrängen ”bye bye, miss American pie” – 1970.

En klassiker än i dag.

Men nu tycks karriären närma sig sitt slut.

Efter PR-jobb och livespelningar med anledning av kommande albumet ”American boys” planerar 75-åringen att dra sig tillbaka och ”pensionera sig på sin gård i delstaten Maine och inte prata med någon”, berättar han i en intervju med The times.

Han är sedan fem år tillbaka i en relation med den 48 år yngre fotomodellen Paris Dylan, 27, som också är känd från MTV-serien ”Catfish”.

– Oh ja, hon kommer att vara med mig. Jag kommer att ha hästar också. Jag gillar djur. Jag tycker på många vis om dem mycket mer än människor, säger Don McLean till The times.

Paris Dylan.
Foto: instagram.com/parisdylanmodel

I samma intervju berättar Don McLean att han ”inte är så bra på förhållanden”. 75-åringen har haft ett par stormiga förhållanden genom åren. Han var gift med sin första hustru, Carol, mellan 1962 och 1972. Sedan gifte sig Don McLean med Patrisha Shnier men paret skilde sig 2016 efter att artisten anklagats för våld i nära relation. Don McLean erkände sig skyldig på fyra av sex åtalspunkter men undvek fängelsestraff. 

– Nu är jag med en jättebra tjej. Hon är annorlunda än jag, jag är annorlunda än henne, och vi ger varandra mycket utrymme, säger Don McLean till The times.

”Inga planer på att göra slut”

I tidigare intervjuer har Don McLean förklarat att han aldrig kommer att göra slut eller lämna Paris Dylan.

– Hon är den mest underbara personen jag någonsin har känt. Jag tänker på henne när jag sjunger många av mina låtar, sa 75-åringen i en intervju med People och förklarade att kärlek alltid har varit viktigt för honom.

– Du måste älska något. När jag har haft dåliga perioder i mitt liv har jag alltid älskat min gitarr. Och nu har jag Paris, sa Don McLean och fortsatte:

– Jag känner en ära att ha henne som flickvän och partner och vi har inga planer på att någonsin göra slut. Vi kommer att hålla ihop och rida den här hästen tillsammans så länge vi kan.

Don McLean under en spelning 1999.
Foto: SCOTT NEWTON / AP PBS

Gjorde sin dotter arvlös

Om kärlekslivet går bra för Don McLean har det varit desto mer svajigt gällande den egna familjen.

Artisten gjorde nyligen sin dotter Jackie, 31, arvlös. Anledningen? Hon kritiserade sin pappa i en intervju med magasinet Rolling stone, och berättade att det fanns en ”konstant rädsla” för Don McLean när hon växte upp. 

– Jag slutade stötta min dotter förra året. Jag har en son som växte upp på samma sätt, som tycker att jag är en bra pappa och inte har dessa klagomål, förklarade Don McLean för Daily mail och fortsatte:

– Hon har blivit automatiskt arvlös, det var nästan 26 miljoner som spolades ner.

Ulf Lundells kärleksbild med flickvännen Ninna Prage:

Ulf Lundells kärleksbild med flickvännen Ninna Prage

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.