Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

7 smarta stilknep som gör dig slankare direkt

MIDJAN. Kendall Jenner klädd i Balmain x H&M under Billboard Awards 2015. Kylie markerar midjan med ett brett skärp.
Foto: Paul A. Hebert/Press Line/Splash
SHAPEWEAR. Jennifer Lopez visar gärna sina fina former. Dölj ev troskanter med smarta shapewear.
RÄNDER. Kylie Jenner i ränder på alla ledder - men fokus på benen är verikala ränder.
Foto: Broadimage/Rex Shutterstock
A-LINJEN. Taylor Swift gillar att visa sina ben och slår två flugor i en smäll när hon också väljer A-linjeformad kjol.
PÖSIGT. Rihanna växlar stil hela tiden och nästan allt klär en skönhet men... Stora plagg är inte vägen till en slank siluett, om det är den du är ute efter.
Foto: 247paps.Tv / Splash News

Saknar du din smala midja?

Önskar du dig modellånga ben?

Misströsta inte - med några enkla klädknep fixar du fin form på ett kick.

Luckyshops guidar dig rätt - se här!

Vi vill alla visa oss från vår bästa sida.

Då är valet av kläder som sitter bra helt avgörande. Lägg sedan till plagg som tar fram dina former lite extra och du har plötsligt fått en slimmad siluett.

Sno några av de här stiltipsen och du har "kommit i form" på rekordtid.


1. Ränder

Det är inget nytt men vi glömmer dem ofta - plagg med vertikala ränder.

Får dig att se lite längre och slankare ut direkt. Även chevron-ränder, v-formade mönster som Missoni nästan gjort till sina, fungerar också, men är inte lika effektiva som de vertikala.


2. Skärpet

Kan sättas i midjan på allt - blusar, klänningar och tröjor. Variera din look med skärp i olika bredd, färger och med olika typer av spännen. Ett skärp sätter midjan i fokus, så enkelt är det.


3. Framhäv dina finaste sidor

En viktig del i att känna sig fin och välklädd är att våga lyfta fram dina naturliga fina former. Gillar du särskilt mycket dina ben? Visa dem! Välj korta kjolar och dressade shorts och matcha med något mindre iögonenfallande så fokus hamnar på just dina ben. Är du kurvig? Visa då kurvorna i en figurnära omlottklänning, ja, ni fattar.


Skapa längd med pumps

4. Klackar

Höga klackar gör dig lite längre och kräver att du tänker på din hållning. Dessutom ser dina ben genast fantastiska ut i ett par höga pumps.

Men tänk på att välja rätt klackar - klassiska pumps funkar alltid. Undvik däremot klackar med vristband då dessa kan få dina vrister att se bredare ut och göra att benen ser kortare ut.

Välj också pumps som är skurna långt ner över framfoten - ju mer man ser av foten desto längre upplevs dina ben.

Och sist men inte minst - gör som Kate Middleton, kronprinsessan Victoria och Sofia Hellqvist - investera i ett par nudefärgade pumps. De får dina ben att se längre ut.

√ Läs också: Pumps som fixar festlooken


"Fuska" med shapewear

5. Shapewear

Hollywoodstjärnorna hyllar Spanx och andra shapewearmärken då dessa används flitigt som figurformare på röda mattan.

Testa dig fram - kanske fastnar du för ett linne med lätt shapeweareffekt. Eller så går du all in och väljer en jumpsuit med korta ben som håller allt på plats. Välj plagg i svart eller nudefärg och testa dem innan du shoppar.

För en del funkar dessa plagg perfekt, för andra känns de mest obekväma, men som sagt, värt att prova om du inte gjort de förr.

Läs också: Så väljer du rätt shapewear


6. Undvik stora kläder

Nej, du blir inte mindre i stora, pösiga plagg. Välj kläder i rätt storlek med fin passform som sitter bra på din kropp. Att försöka dölja sina former gör ingen glad - visa dem!


7. A-linjeformen som passar till alla

Stor byst, smal midja, breda höfter, liten byst, ingen midja - oavsett kroppsform så markerar en a-linjeformad kjol eller klänning din midja på ett alldeles särskilt fint sätt. Den faller också fint över alla typer av höfter. Sommarens bästa köp kanske?


Fler figurformande klädknep hittar du på Luckyshops.com

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.